LH-RH FERRING 0.1 mg/ml IV enjeksiyonluk çözelti içeren 1 ampül Nedir

Ferring Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

LH-RH Ferring nedir, LH-RH Ferring ne için kullanılır, LH-RH Ferring ne ilacı, LH-RH Ferring neye yarar, LH-RH Ferring ne işe yarar, LH-RH Ferring neye iyi gelir, LH-RH Ferring kullananlar, LH-RH Ferring kullanımı, LH-RH Ferring uygulama, LH-RH Ferring etkileri, LH-RH Ferring faydaları bilgilerini içerir.

2.LH-RH FERRING nedir ve ne için kullanılır?

LH-RH’ın etkin maddesi olan gonadorelin, vücutta doğal olarak bulunan bir hormondur. Beyinde, hipotalamus adı verilen bir bölgede bulunur. Beyindeki hipofız bezinden gonadotropin adı verilen hormonların (luteinleyici hormon ve folikül stimüle edici hormon) salgılanmasını sağlar. Gonadorelin etkisiyle salgılanan gonadotropinler, üreme bezleri üzerinde etkili hormonlardır. Bu hormonlar erkeklerde testislerde sperm, kadınlarda yumurtalıklarda yumurta üretilmesi için, bu organları uyarıcı kapasiteye sahip bileşiklerdir.

LH-RH’ın içinde bulunan sentetik gonadorelin, hipotalamustaki doğal gonadorelin ile aynı yapıya sahiptir.

LH-RH enjeksiyonluk çözeltidir.

LH-RH, her biri 1 ampul içeren kutular halinde piyasaya sunulmaktadır.

LH-RH yalnızca tanı (teşhis) amacıyla kullanılmak içindir. Hipotalamus, hipofız ve üreme bezlerindeki (erkeklerde testis, kadınlarda yumurtalık (över)) işlev bozukluklarının teşhisinde ve bu bozuklukların birbirlerinden ayırt edilmesi amacıyla kullanılır.