TETRA 250 mg 16 kapsül Gebelik

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tetra gebelik kategorisi D'dir. Tetra hamilelik kategorisi, Tetra gebelik kategorisi, Tetra emzirme, Tetra anne sütüne geçer mi, Tetra laktasyon, Tetra hamilelerde kullanımı, Tetra ve bebek, Tetra kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tetra içerdiği Tetrasiklin Hidroklorür ile enfeksiyona için kullanılna (Antienfektif) bir ilaçtır. Tetra deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, difteri, akne (sivilce), amipli ya da basilli dizanteri, kızıl, tifüs, brusellozis, akut antraks, trahom, duyarlı mikroorganizmalardan kaynaklanan kulak-burun-boğaz ve de alt solunum yolu enfeksiyonları, penisiline dirençli gnore, üriner sistem enfeksiyonları, endoservikal ve rektal enfeksiyonlar ile Rickettsia enfeksiyonları, mastoidit, aktinomikozis ve de pre ile post operatuar profilaktik'te kullanılır.

İlaç Sınıfı

Tetrasiklin > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Tetrasiklinler > Tetrasiklin > Tetrasiklin

ATC Kodu

J01AA07

Etkin Madde

Tetrasiklin Hcl 250 mg

Barkodu

8699541150804

Geri Ödeme Kodu

A07843

Satış Fiyatı

115.34 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

90

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFSJ

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ACA

Eşd. ilaç grubu

E228A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Tetrasiklin ilaçların kullanımıyla, oral kontraseptif ilaçların etkililiğinin azaldığına dair çalışmalar olsa da yeterli bilimsel ve klinik veri bulunmamaktadır. TETRA kullanımı esnasındakadınlar uygun doğum kontrol yöntemi ile korunmalıdırlar.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmaların sonuçları, tetrasiklin hidroklorürün gebelik sırasında alınması ile plasentadan fetus dokusuna geçtiğini ve fetus gelişmesi üzerinde (genellikle iskeletgelişmesinde gecikmeler) toksik etkilere neden olduğunu göstermiştir. Gebeliğin erkendevrelerinde tedavi gören hayvanlarda, embriyotoksisitenin ortaya çıktığı da bildirilmiştir.

TETRA gerekli olmadıkça gebelik döneminde kulanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Tetrasiklin hidroklorürün anne sütü ile salgılandığı bilindiğinden, süt vermekte olan annelerde kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Üreme yeteneği (Fertilite):

Tetrasiklin hidroklorür erkek ve dişi sıçanlara günlük insan dozunun 25 katı olarak yiyecekle birlikte verilmiş ve fertilite üzerine bir etkisi olmadığı gösterilmiştir.