ACEPRIX PLUS 5 mg/12.5 mg 30 film tablet Gebelik
Aris Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Aceprix Plus gebelik kategorisi D'dir. Aceprix Plus hamilelik kategorisi, Aceprix Plus gebelik kategorisi, Aceprix Plus emzirme, Aceprix Plus anne sütüne geçer mi, Aceprix Plus laktasyon, Aceprix Plus hamilelerde kullanımı, Aceprix Plus ve bebek, Aceprix Plus kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiye
Gebelikte kontrendike olmakla birlikte,
Gebelik kategorisi: Gebeliğin ilk trimesteri için C,
İkinci ve üçüncü trimesteri için D’dir.
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
ADE inhibitör tedavisinin hayati önem taşımadığı, tedaviye devam edilmesi gerekli olmayan durumlarda hamile kalmayı planlayan hastalar, hamilelikte güvenli profil olarak belirlenen alternatif antihipertansif tedavilere geçirilmelidir. Gebelik saptandığında, ADE inhibitörleri ile tedavi hemen durdurulmalıdır ve eğer uygulanabilirse, alternatif tedaviye başlanmalıdır.
Gebelik dönemi
Silazapril/hidroklorotiyazid’in gebelik ve/veya fetüs/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır.
ACEPRİX® PLUS gebelerde kullanılmamalıdır (bkz. Bölüm 4.3).
Gebeliğin 1. trimesterinde silazapril kullanımı önerilmemektedir. 2. ve 3. trimesterde ise silazapril kullanımı kontrendikedir.
Gebeliğin ilk trimesterinde ADE inhibitörlerine maruz kalımdan sonra teratojenite riskine işaret eden epidemiyolojik kanıtlar kesinlik kazanmamıştır; bununla birlikte riskte küçük bir artış göz ardı edilemez.
İkinci ve üçüncü trimester boyunca uygulanan ADE inhibitör tedavisi insan fetotoksisite (böbrek fonksiyonlarında düşüş, oligohidramniyoz, kafatası kemikleşmesi retardasyonu) ve neonatal toksisiteye (böbrek yetersizliği, hipotansiyon, hiperkalemi) neden olduğu bilinmektedir. Gebeliğin ikinci trimesterinde olan hastalara ADE inhibitörü uygulanması gerekirse, böbrek fonksiyonunun ve kafatasının ultrason kontrolü tavsiye edilebilir. Anneleri ADE inhibitörleri alan infantlar hipotansiyon açısından yakından gözlemlenmelidir.
Hamilelik sırasında hidroklorotiyazid ile deneyim sınırlıdır. Hidroklorotiyazid plasentadan geçer ve yeni doğanlarda sanlık, trombositopeni, elektrolit düzensizlikleri ile ilişkilendirilebilir. Hidroklorotiyazid hem plazma hacmini hem de uteroplasental kan akışım azaltabilir. Hidroklorotiyazid başka alternatif tedavinin kullanılamadığı durumlar dışında, hamile kadınlarda esansiyel hipertansiyon tedavisinde kullanılmamalıdır.
Laktasyon dönemi
Silazaprilin insanda anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Hidroklorotiyazid insanlarda anne sütüne geçer. Eğer annenin ACEPRİX® PLUS kullanmasının zorunlu olduğu düşünülüyorsa, hasta bebeğini emzirmeye son vermelidir.
Üreme yeteneği/Fertilite
Aceprix Plus ile ilgili diğer bilgiler
- Aceprix Plus Genel
- Aceprix Plus Fiyat
- Aceprix Plus Prospektüs
- Aceprix Plus Kullananlar
- Aceprix Plus Nedir
- Aceprix Plus Kullanımı
- Aceprix Plus Yan Etkileri
- Aceprix Plus Etkileşimi
- Gebelik
- Aceprix Plus Saklanması
- Aceprix Plus Muadili
- Aceprix Plus Uyarılar
- Aceprix Plus Endikasyon
- Aceprix Plus Kontrendikasyon
- Aceprix Plus İçeriği
- Aceprix Plus Dozu
- Aceprix Plus Zararları
- Aceprix Plus Formu
- Aceprix Plus Farmakolojik Özellikler
- Aceprix Plus Farmasötik Özellikler
- Aceprix Plus Ruhsat Bilgileri