HUMIRA 40 mg/0.8ML enj. çöz.içeren kullanıma hazır enjektör Gebelik

Abbvie Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Duocid gebelik kategorisi B'dir. Duocid hamilelik kategorisi, Duocid gebelik kategorisi, Duocid emzirme, Duocid anne sütüne geçer mi, Duocid laktasyon, Duocid hamilelerde kullanımı, Duocid ve bebek, Duocid kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Duocid Şurup; - İdrar yolu enfeksiyonları [böbrek iltihabı gibi], - Solunum yolu enfeksiyonları (sinüzit, bademcik iltihabı, orta kulak iltihabı, bronşit, zatürre gibi), - Deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarının tedavilerinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Penisilinler > Penisilinli Kombinasyonlar > Ampisilin + sulbaktam

ATC Kodu

J01CR04

Etkin Madde

Sultamisilin 250 mg/5 ml

Barkodu

8680656080087

Geri Ödeme Kodu

A03674

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

5

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Bağışıklık Sistemi Baskılama

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEP5

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FNE

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Enjektör

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi B.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınların gebeliği önlemek için etkili kontrasepsiyon önlemleri almaları ve bu önlemlere son HUMIRA enjeksiyonundan sonra en az beş ay süreyledevam etmeleri kesinlikle önerilmektedir.

Gebelik dönemi

Adalimumabın gebelik sırasında uygulanması önerilmez. HUMIRA için gebe kadınlarda kullanıma ilişkin yeterli ve iyi-kontrollü çalışma yoktur. Maymunlarda yürütülen birgelişimsel toksisite çalışmasında herhangi bir maternal toksisite, embriyotoksisite ya dateratojenite göstergesi bulunmamıştır. Adalimumabın postnatal toksisite üzerindeki etkisineilişkin klinik öncesi veri bulunmamaktadır (Bkz. Bölüm 5.3). Ancak hayvanlardaki üreme vegelişim çalışmaları, insanlardaki yanıtları öngörebilmek için her zaman yeterli olmayacağıiçin, çok gerekmedikçe gebelikte HUMIRA kullanılmamalıdır.

TNF-a’yı inhibe etmesi nedeniyle, gebelik sırasında verilen adalimumab yenidoğanda normal immün yanıtları etkileyebilir. Gebelik esnasında adalimumab kullanılması önerilmez.

Bununla birlikte, adalimumab, gebelik sırasında alındığında plasentadan bebeğin serumuna geçebilir. Sonuç olarak da bu bebeklerde enfeksiyon riskinde artışa neden olabilir. Annekamında adalimumab maruziyeti bulunan bebeklerde, anneye gebelik sırasında yapılan sonadalimumab enjeksiyonunu takip eden 5 ay içinde canlı aşı uygulaması önerilmemektedir.

Laktasyon dönemi

Adalimumabın insan sütüne geçip geçmediği veya oral alımdan sonra sistemik absorpsiyonu olup olmadığı bilinmemektedir.

Ancak, insan immünoglobulinleri insan sütüne geçtiğinden, anneler bebeklerini son HUMIRA enjeksiyonundan sonra en az beş ay süreyle emzirmemelidir.

Üreme Yeteneği/ Fertilite

Adalimumabın fertilite üzerindeki etkilerine ilişkin klinik öncesi veri bulunmamaktadır (Bkz. Bölüm 5.3).