GLINEXT 850 mg 112 mr film tablet { Inventim } Gebelik

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glinext gebelik kategorisi B'dir. Glinext hamilelik kategorisi, Glinext gebelik kategorisi, Glinext emzirme, Glinext anne sütüne geçer mi, Glinext laktasyon, Glinext hamilelerde kullanımı, Glinext ve bebek, Glinext kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Glinext MR 850 mg şeker hastalığı tedavisi için kullanılmaktadır. Glinext MR 850 mg, diyet ve egzersiz ile kandaki glukoz seviyesinin düzenlenemediği insüline bağımlı olmayan erişkin hastalarda ve özellikle şişman hastalarda kullanılır. Glinext MR 850 mg hastada diyabet kontrolü için; tek başına, ağızdan alınan diğer bir şeker ilacı ile birlikte veya insülin ile birlikte kullanılabilir.

İlaç Sınıfı

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Diyabet (Şeker Hastalığı) İlaçları > Oral Antidiyabetik İlaçlar > Biguanidler > Metformin

ATC Kodu

A10BA02

Etkin Madde

Metformin Hcl 850 mg

Barkodu

8697936032643

Geri Ödeme Kodu

A14500

Satış Fiyatı

41.71 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

23

Alternatif İlaç Sayısı

11

Sağlık Konuları

Şeker Hastalığı

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFDG

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

BBC

Eşd. ilaç grubu

E040A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Bugüne kadar herhangi önemli bir epidemiyolojik veri yoktur. Tip 2 diyabet hastası hamileliği planladığında diyabet metforminle tedavi edilmemelidir. Buna karşılık insülin, anormal kan glukoz düzeyleri ile seyreden fötal malformasyon riskini azaltmak amacıyla kan glukoz düzeylerini mümkün olduğu kadar normale yakın tutacak şekilde verilmelidir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fötal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. Hamilelik sırasında, diyabet metforminle tedavi edilmemelidir. Buna karşılık insülin, anormal kan glukoz düzeyleri ile seyreden fötal malformasyon riskini azaltmak amacıyla kan glukoz düzeylerini mümkün olduğu kadar normale yakm tutacak şekilde verilmelidir.

Laktasyon dönenıi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, metforminin sütle atıldığını göstermektedir. Metforminin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Emzirme sırasında bebeğin ilaca maruz kalıp kalmayacağı bilinmemektedir.

Bu nedenle, ilacın anne açısından önemi göz önüne alınarak, emzirmeye devam etmemek veya ilacı kesmek konusunda bir karar verilmelidir.

Üreme yeteneği /Fertilite

İlacın üreme toksisitesine dayalı konvansiyonel çalışmalardan elde edilen preklinik veriler insanlarda üreme yeteneği ve fertilite üzerinde zararlı etkiler oluşturmayacağını düşündürmektedir.