ALCEBA 10 mg 100 tablet Dozu

Helba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alceba dozu, Alceba dozaj, Alceba doz aşımı, Alceba uygulama, Alceba kullanım şekli, Alceba kullanımı, Alceba kullanım süresi, Alceba açmı tokmu, Alceba nedir, Alceba ne için kullanılır, Alceba nasıl kullanılır, Alceba faydaları, Alceba etkileri, Alceba günde kaç kez, Alceba sabah mı akşam mı, Alceba fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

ALCEBA için günlük maksimum doz 20 mg’dır. Tedavi, Alzheimer hastalığı tanı ve tedavisinde deneyimli bir hekim tarafından başlatılmalı ve kontrol edilmelidir. Tedaviye sadece, hastanın ilaç almasını düzenli olarak izleyecek bir bakıcının varlığında başlanmalıdır. Tanı, güncel rehberler doğrultusunda yapılmalıdır.

Yetişkinler:

Günlük maksimum doz 20 mg’dır. ALCEBA tabletin yan etki oluşturma riskini azaltmak için, idame dozu ilk 3 hafta boyunca, haftada 5 mg’lık artışlarla şu şekilde yapılmalıdır: Tedaviye 5 mg’lık günlük doz (her sabah tablet) ile başlanır ve bir hafta devam edilir. İkinci hafta günde 10 mg (günde 2 kez tablet) ve üçüncü hafta günde 15 mg (sabah 1 tablet ve öğleden sonra veya akşam V tablet) kullanılır. Dördüncü haftadan itibaren tedaviye, günde 20 mg’lik (günde 2 kez 1 tablet) önerilen idame dozu ile devam edilir.

Uygulama şekli:

ALCEBA sadece ağız yolu ile alınır. Tabletler yeterli miktarda su ile çiğnenmeden her gün aynı saatte yutulmalıdır. Doz ayarlaması için gerektiğinde tabletler bölünebilir. Tabletler besin alınmadan bağımsız olarak alınabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği:

Böbrek fonksiyonları normal olan ya da hafif bir böbrek yetmezliği olan hastalarda (kan kreatinin düzeyi 130 ^mol/litre) doz ayarlaması gerekmez. Orta derecede böbrek yetmezliği olan kişilerde (kreatinin klerensi 40-60 ml/dak/1.73 m2) günlük doz 10 mg’a düşürülmelidir. İleri derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klerensi 5-29 ml/dak) ALCEBA’nın kullanılması önerilmez.

Karaciğer yetmezliği:

Hafif ya da orta dereceli karaciğer yetmezliği olan hastalarda ( Child-Pugh A ve Child Pugh B) doz ayarlaması gerekmez.

Şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda memantin kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Bu hastalarda ALCEBA kullanımı tavsiye edilmez.

Pediyatrik popülasyon:

ALCEBA’nın çocuklar ve ergenlik dönemindeki çocuklar üzerindeki güvenilirlik ve etkinliği saptanmamıştır. Bu nedenle kullanımı önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Birkaç doz aşımı vakası yaşanmıştır. Aşırı dozda (400 mg Memantin) ilacı kendi rızası ile alan bir hasta yaşamaya devam etmiştir. Hasta da huzursuzluk, psikoz, halüsinasyon görme, kasılma, uyuklama, dalgınlık ve bilinç kaybı gibi santral sinir sistemi ile ilgili belirtiler gözlenmiş ancak bu belirtiler kalıcı olmadan kaybolmuştur.

Doz aşımı tedavisi semptomatik olmalıdır.