ALECAST 10 mg 28 film kaplı tablet Dozu
İlko Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Alecast dozu, Alecast dozaj, Alecast doz aşımı, Alecast uygulama, Alecast kullanım şekli, Alecast kullanımı, Alecast kullanım süresi, Alecast açmı tokmu, Alecast nedir, Alecast ne için kullanılır, Alecast nasıl kullanılır, Alecast faydaları, Alecast etkileri, Alecast günde kaç kez, Alecast sabah mı akşam mı, Alecast fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji:
15 yaş ve üzeri adölesanlar ve erişkinlerde doz günde bir defa bir adet 10
mg tablettir.
15 yas ve üzeri hastalarda persistan astım
ALECAST günde bir kez akşamları alınmalıdır.
Alerjik rinit
15 yaş ve üzeri hastalarda mevsimsel alerjik rinit ve pereniyal alerjik rinit
Aleıjik rinit için ALECAST günde bir kez alınmalıdır. Uygulama zamanı hastanın ihtiyaçlarına
göre kişiselleştirilebilir.
15 yas ve üzeri hastalarda astım ve alerjik rinit:
Hem astımı hem de alerjik riniti olan hastalar akşamları günde sadece bir adet 10 mg film kaplı tableti almalıdır.
Uygulama şekli:
Astım parametreleri üzerinde ALECAST’ın terapötik etkisi bir gün içinde başlar. ALECAST aç ya da tok kamına alınabilir. Hastalara, astım kontrol altına alındıktan sonra da, astımın kötüleştiği dönemlerde de ALECAST almaya devam etmeleri tavsiye edilmelidir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek yetmezliği:
Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması yapmaya gerek yoktur (bkz. bölüm 5.2.). Karaciğer yetmezliği:
Hafif-orta derecede karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez (bkz. bölüm
5.2.). Ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalara ilişkin veri yoktur.
Pediatrik popülasyon:
Montelukastın 6-14 yaş arası astımlı pediatrik hastalardaki güvenliliği ve etkililiği, yeterli, iyi kontrol edilmiş çalışmalarda ortaya koyulmuştur. Bu yaş grubundaki güvenlilik ve etkinlik profilleri erişkinlerdekiyle benzerdir.
Montelukastın 2-14 yaş arası pediatrik hastalarda mevsimsel alerjik rinit tedavisi ve 6
aylık-14 yaş arası pediatrik hastalarda yıl boyu devam eden alerjik rinit tedavisindeki etkililiği, 15 yaş ve üzeri aleıjik rinitli hastalarda gösterilen etkililiğin ekstrapolasyonu ile ve bu popülasyonlarda hastalık seyrinin, patofizyoloj isinin ve ilacın etkisinin bu popülasyonlarda oldukça benzer olduğu varsayımıyla desteklenmektedir.
Geriatrik popülasyon
Montelukast klinik çalışmalarına dahil edilen toplam denek sayısının %3.5’ini 65 yaş ve üzeri kişiler ve %0.4’ünü 75 yaş ve üzeri kişiler oluşturmuştur. Bu kişiler ile daha genç kişiler arasında güvenlilik veya etkinlik bakımından genel farklar gözlenmemiş ve bildirilen diğer deneyimler yaşlı ve genç hastalar arasında yanıtlar yönünden farklar belirlememiştir. Ancak bazı yaşlı kişilerde duyarlılığın artması dışlanamaz.
Diğer astım tedavileriyle birlikte ALECAST ile tedavi:
Doz aşımı ve tedavisi
5000 mg/kg’a kadar tekli oral montelukast dozlarından sonra farelerde (hesaplanan maruz kalım önerilen maksimum günlük oral dozda erişkinlerin ve çocukların EAA’sının sırasıyla yaklaşık 335 ve 210
katıydı) ve sıçanlarda (hesaplanan maruz kalım önerilen maksimum günlük oral dozda erişkinlerin ve çocukların EAA’sının yaklaşık 230 ve 145 katıydı) mortalite görülmemiştir.
Montelukast doz aşımının tedavisiyle ilgili spesifik bilgi yoktur. Kronik astım çalışmalarında montelukast erişkin hastalara 22
hafta süreyle günde 200
mg’ye kadar dozlarda ve kısa süreli çalışmalarda yaklaşık 1 hafta süreyle günde 900 mg’a kadar dozlarda uygulanmış ve klinik yönden önemli istenmeyen olaylarla karşılaşılmamıştır. Doz aşımı durumunda sindirilmemiş materyalin gastrointestinal kanaldan uzaklaştırılması ve klinik takip gibi klasik destekleyici yöntemlerin kullanılması ve gerekirse destekleyici tedavi uygulanması gerekir.
Pazarlama sonrası deneyimde ve montelukast ile yapılan klinik çalışmalarda akut doz aşımı bildirimleri yapılmıştır. Bunlar erişkinlerde ve çocuklarda 1000 mg kadar yüksek dozları bildiren raporları içermektedir. Gözlenen klinik ve laboratuvar bulguları erişkin ve pediatrik hastalardaki güvenlilik profiliyle uyumludur. Doz aşımı raporlarının büyük kısmında hiçbir istenmeyen olay yoktur. En sık görülen istenmeyen olaylar montelukastın güvenlilik profiliyle uyumludur ve abdominal ağrı, midriyazis, uyku hali, susama, baş ağrısı, kusma ve psikomotor hiperaktivitedir.
Montelukastın periton diyalizi veya hemodiyalizle uzaklaştırılabildiğine ilişkin bilgi yoktur. Montelukastın spesifik antidotu yoktur.
Alecast ile ilgili diğer bilgiler
- Alecast Genel
- Alecast Fiyat
- Alecast Prospektüs
- Alecast Kullananlar
- Alecast Nedir
- Alecast Kullanımı
- Alecast Yan Etkileri
- Alecast Etkileşimi
- Alecast Gebelik
- Alecast Saklanması
- Alecast Muadili
- Alecast Uyarılar
- Alecast Endikasyon
- Alecast Kontrendikasyon
- Alecast İçeriği
- Dozu
- Alecast Zararları
- Alecast Formu
- Alecast Farmakolojik Özellikler
- Alecast Farmasötik Özellikler
- Alecast Ruhsat Bilgileri