CIPRO 400 mg/200 ml IV infüzyon için çözelti içeren flakon Gebelik

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Seroquel gebelik kategorisi C'dir. Seroquel hamilelik kategorisi, Seroquel gebelik kategorisi, Seroquel emzirme, Seroquel anne sütüne geçer mi, Seroquel laktasyon, Seroquel hamilelerde kullanımı, Seroquel ve bebek, Seroquel kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Seroquel 100 mg; - Şizofreni (gerçeklerden uzaklaşma, kendini yalnız hissetme, dış dünya ile ilişkiyi kesme, garip ve korkutan düşüncelere sahip olma, halüsinasyonlar görme, zihin karışıklığı ve zihinsel yeteneklerin kaybı şeklindeki duygu ve düşüncelerin görüldüğü ruhsal bozukluk hali) - Manik depresif bozukluk (kimi zaman kendini oldukça uyarılmış, heyecanlı hissetme, normalden daha az uyuma, daha konuşkan ve olağandışı gergin olma; kimi zaman ise depresyon dönemleri yaşama, karamsarlık, suçluluk, enerji kaybı, iştah azalması, uykusuzluk hissetme yönündeki duygudurum bozukluklarının görüldüğü psikiyatrik rahatsızlık) tedavilerinde kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Psikoleptikler (Psikolojik İlaçlar) > Antipsikotikler > Diazepinler, Oksazepinler ve Tiyazepinler > Ketiapin

ATC Kodu

N05AH04

Etkin Madde

Ketiapin 100 mg

Barkodu

8699786092655

Geri Ödeme Kodu

A07159

Satış Fiyatı

131.06 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

44

Alternatif İlaç Sayısı

95

Sağlık Konuları

Psikoz , Depresyon , Bipolar Bozukluk , Şizofreni

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFP9

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FQC

Eşd. ilaç grubu

E067F

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Siprofloksasinin çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Önlem olarak, uygun bir kontrasepsiyon yöntemi kullanılması önerilmektedir.

Gebelik dönemi

Siprofloksasinin hamile kadınlarda kullanımından elde edilen veriler, malformasyon veya fetüs/yenidoğan toksisitesini göstermemektedir. Hayvan çalışmaları üreme toksisitesini

göstermemektedir. Hayvan çalışmalarına dayanılarak, ilacın yetişkin olmayan fetal organizmada eklem kıkırdağı hasarına neden olabileceği ihtimal dışı tutulamayacağından (Bakımz: 5.3 "Klinik öncesi güvenlilik verileri"), hamilelik sırasında CİPRO®

kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Hayvan çalışmaları, herhangi bir teratojenik etki (malformasyon) kanıtı belirtmemiştir (Bakımz: 5.3 "Klinik öncesi güvenlilik verileri").

Laktasyon dönemi:

Siprofloksasin anne sütüne itrah edilir. Olası artiküler hasar riskine bağlı olarak, CİPRO® nun emzirme sırasında kullammı önerilmemektedir (Bakınız “5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri”).

Üreme yeteneği/Fertilite