ALEVE 220 mg 20 film tablet { Bayer } Gebelik

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Virmol gebelik kategorisi D'dir. Virmol hamilelik kategorisi, Virmol gebelik kategorisi, Virmol emzirme, Virmol anne sütüne geçer mi, Virmol laktasyon, Virmol hamilelerde kullanımı, Virmol ve bebek, Virmol kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Virmol 500 mg ilacı bazı enfeksiyonların yol açtığı hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.Bunlar; • Zona hastalığı (herpes zoster): Virmol 500 mg bu hastalıkta virüsün vücutta yayınlamasını önler ve daha kısa bir sürede iyileşmesini sağlar. • Oftalmik zoster: Bu, gözde veya göz çevresinde oluşan zona hastalığı olup bu hastalığın tedavisinde kullanılır. • Genital herpesin tedavisi: Bu hastalık tip 1 veya tip 2 herpes simplex virüsü ile oluşan viral bir enfeksiyondur. Normal şartlarda cinsel temas ile bulaşan bu hastalıkla cinsel oraganlarda, içi su dolu olan kabarcıklar oluşmasına, kaşıntı ve yanma hissine neden olur. Bu durum ağrılı da olabilmektedir. Sık sık genital herpes hastalığının atakları geçiren hastalar da bu atakların önlenmesi için Virmol ilacını kullanabilir.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Sistemik Antiviral İlaçlar > Virüslere Karşı Direkt Etkili İlaçlar > Nükleozidler ve Nükleotidler > Famsiklovir

ATC Kodu

J05AB09

Etkin Madde

Famsiklovir 500 mg

Barkodu

8697930090953

Satış Fiyatı

20.56 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

51

Alternatif İlaç Sayısı

10

Sağlık Konuları

Antiviral

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E580B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi, gebeliğin bir ve ikinci trimesteri için C, üçüncü trimesteri için D’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hamileliğin bir veya ikinci trimesterinde Naproksen ancak kesinlikle gerekli olduğu durumlarda kullanılmalıdır. Hamile kalmak isteyen veya hamileliğinin bir veya ikinci trimesterindeki kadınlar için Naproksen kullanılacak ise doz olabildiğince düşük tutulmalıdır.

Gebelik dönemi

Prostaglandin sentezinin engellenmesinin gebelik ve/veya embriyo-fetüs gelişimi üzerinde olumsuz tesiri olabilir. Epidemiyolojik araştırmalardan gelen veriler, erken gebelik sırasında prostagladin inhibitörü kullanımı ardından kalp malformasyonu ve karın duvarında doğuştan yarığın yanı sıra artan doğum kusurları riskini akla getirmektedir. Riskin tedavinin doz ve süresiyle arttığına inanılmaktadır.

Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde bir prostaglandin inhibitörü kullanımının implantasyon öncesi ve sonrası kayıp, embriyo-fetus ölümünde artışa yol açtığı doğrulanmıştır. Buna ek olarak, organogenez dönemi esnasında, prostaglandin sentez inhibitörü verilmiş olan hayvanlarda farklı tipte anormalilerin (kardiyovasküler dahil olmak üzere) görülme sıklığında artış olduğu bildirilmiştir.

Gebeliğin bir ve ikinci trimesteri için,

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ve-veya/embriyonel/ fötal gelişim/ve- veya/doğum/ve-veya/doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

ALEVE® gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebeliğin üçüncü trimesteri için,

Naproksen’ in gebelik ve/veya fetus/yenidoğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır. (Bkz. Gebelik dönemi)

Gebeliğin üçüncü üç ayında tüm prostaglandin inhibitörleri

- fetusu aşağıdaki risklere maruz bırakabilirler:

• kardiyopulmoner toksisite (duktus arteriyozusun prematüre kapanması ve pulmoner hipertansiyon ile);

• oligohidramniyosisli böbrek yetmezliğine yol açabilen böbrek bozukluğu

- hamileliğin sonunda anne ve çocuğu aşağıdaki risklere maruz bırakırlar:

• kanama süresinin uzama olasılığı, çok düşük dozlarda bile meydana gelebilecek antiplatelet etkisi;

• uzatmalı veya gecikmeli doğumla sonuçlanan, rahim kasılmalarının engellenmesi durumu

Naproksen, bu nedenle gebeliğin son üç ayında kontrendikedir.

ALEVE®, doğum sonrası artan kanama olasılığı yüzünden lohusalık döneminde

kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Naproksen ve metabolitleri küçük miktarlarda anne sütüne geçer. Bir önlem olarak, emzirme sırasında ALEVE® kullanımından kaçınılmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite