ALOMIDE 0.1 ml 5 ml oft.sol. Dozu

Alcon Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alomide dozu, Alomide dozaj, Alomide doz aşımı, Alomide uygulama, Alomide kullanım şekli, Alomide kullanımı, Alomide kullanım süresi, Alomide açmı tokmu, Alomide nedir, Alomide ne için kullanılır, Alomide nasıl kullanılır, Alomide faydaları, Alomide etkileri, Alomide günde kaç kez, Alomide sabah mı akşam mı, Alomide fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Oküler kullanım içindir.

Pozoloji

Yetişkin ve Yaşlılarda Kullanım:

Her gözün konjuktival keselerine düzenli aralıklarla günde 4 kez 1 veya 2 damla damlatılarak uygulanır.

ALOMIDE’in tedavi edici etkinliği önerildiği şekilde düzenli kullanılmasına bağlıdır.

ALOMIDE terapisinde, belirti ve semptomlardaki (rahatsızlık, kaşıntı, yabancı cisim hissi, fotofobi, akut oküler ağrı, göz yaşarması, akıntı, eritem/şişlik, konjunktival kızarıklık, limbal reaksiyon, epitel hastalığı, göz kapağı düşmesinde azalma) düzelmeler birkaç gün içinde kendini gösterir, ancak bazen 4 haftaya kadar sürebilen daha uzun süreli tedaviler gerekli olabilir. Semptomatik düzelme olduktan sonra, tedavi düzelmenin devam etmesi için gerektiği müddetçe devam ettirilmelidir.

Eğer gerek duyulursa kortikosteroidler ALOMIDE ile eş zamanlı kullanılabilir.

Alerjik konjuktivitlerde, göz damlaları başta rahatsızlığa sebep olabilir, ancak bu durum hastalık iyileştikçe azalır.

Damlatmanın ardından, göz kapaklarının kapanması ve nasolakrimal oklüsyon tavsiye edilmektedir. Bu sayede, oküler yolla uygulanan ilaçların sistemik absorpsiyonu ve sistemik yan etkileri azalır.

Diğer topikal oküler ilaçların da beraber kullanılması durumunda, iki uygulama arasında 10-15 dakika kadar beklenmelidir.

Çocuklarda kullanım:

ALOMIDE’in güvenirliği ve yararlılığı 4 yaşın altındaki çocuklar için belirlenmemiştir. 4 ve üstü yaştaki çocukların kullanması gereken doz yetişkinlerle aynıdır.

Karaciğer ve böbrek yetmezliğinde kullanım: