AMPISID 375 mg 10 tablet Dozu
Mustafa Nevzat Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Ampisid dozu, Ampisid dozaj, Ampisid doz aşımı, Ampisid uygulama, Ampisid kullanım şekli, Ampisid kullanımı, Ampisid kullanım süresi, Ampisid açmı tokmu, Ampisid nedir, Ampisid ne için kullanılır, Ampisid nasıl kullanılır, Ampisid faydaları, Ampisid etkileri, Ampisid günde kaç kez, Ampisid sabah mı akşam mı, Ampisid fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
Erişkinlerde:
Erişkinlerde (geriyatrik hastalar dahil) tavsiye edilen sultamisilin dozu günde iki defa oral olarak alınan 375-750 mg’dır.
Erişkinlerde ve çocuklarda tedavi, genellikle ateş düştükten ve diğer anormal belirtiler kaybolduktan 48 saat sonraya kadar devam ettirilir. Tedavi normal olarak 5 ila 14 gün süreyle uygulanır fakat gerekirse tedavi süresi uzatılabilir.
Komplikasyonsuz gonorede sultamisilin 2.25 g’hk (6 tane 375 mg tablet veya 3 tane 750 mg tablet) tek doz halinde verilir. Sulbaktam ve ampisilinin daha uzun süre etkin plazma konsantrasyonlannı korumak amacıyla 1.0 g probenesid ile beraber uygulanmalıdır.
Şüpheli sifiliz lezyonu olan gonoreli hastalarda sultamisilin tedavisinden önce karanlık saha muayenesi yapılmalı ve en az 4 ay süreyle her ay serolojik testler yapılmalıdır.
Akut eklem romatizması ve glomerulonefriti önlemek amacıyla A grubu beta-hemolitik streptokoklara bağlı her türlü enfeksiyonun tedavisine en az 10 gün süreyle devam edilmesi tavsiye olunur.
Çocuklarda:
30 kg’ın altındaki çocuklarda hekimin isteğine bağlı olarak. 2-3 ya da 4 doza bölünmüş şekilde (her 12-8 veya 6 saatte bir) 50 mg/kg/gün sultamisilin verilmelidir. 30 kg ve üstündeki çocuklarda günlük erişkin dozu verilmelidir (her 12 saatte 375-750 mg).
Uygulama şekli:
Oral yoldan uygulanır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek yetmezliği:
Ciddi renal fonksiyon bozukluğu olan hastalarda, (kreatinin klerensi < 30 ml/dak) sulbaktam ve ampisilinin eliminasyon kinetiği birbirine benzer şekilde etkilenmekte ve birinin diğerine plazma oranları değişmeden kalmaktadır. Böbrek yetmezliğinde sultamisilin doz aralığı, genel ampisilin uygulamasında olduğu gibi, uzatılır.
Pediyatrik popüiasyon:
Çocuklarda AMPİSİD dozu vücut ağırlığına ve enfeksiyonun şiddetine göre belirlenir (bkz: Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi).
Geriyatrik popüiasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
Sulbaktam sodyum ve ampisilin sodyumun insanlarda akut toksisitesi üzerine sınırlı bilgi mevcuttur. İlacın aşırı doz kullanımında, temel olarak ilaç ile ilgili yan etkilerin uzantısı olan belirtiler meydana getireceği beklenmektedir. p-Laktam antibiyotiklerin BOS’da yüksek konsantrasyonda bulunmasının, nöbet dahil olmak üzere nörolojik etkilere yol açabileceği gerçeği göz önünde tutulmalıdır. Sulbaktam ve ampisilinin her ikisi de dolaşımdan hemodiyaliz ile uzaklaştırıldığından, doz aşımı böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda meydana gelirse, bu prosedürler ilacın vücuttan eliminasyonunu kolaylaştırabilir.
Ampisid ile ilgili diğer bilgiler
- Ampisid Genel
- Ampisid Fiyat
- Ampisid Prospektüs
- Ampisid Kullananlar
- Ampisid Nedir
- Ampisid Kullanımı
- Ampisid Yan Etkileri
- Ampisid Etkileşimi
- Ampisid Gebelik
- Ampisid Saklanması
- Ampisid Muadili
- Ampisid Uyarılar
- Ampisid Endikasyon
- Ampisid Kontrendikasyon
- Ampisid İçeriği
- Dozu
- Ampisid Zararları
- Ampisid Formu
- Ampisid Farmakolojik Özellikler
- Ampisid Farmasötik Özellikler
- Ampisid Ruhsat Bilgileri