ANTI-FOSFAT CA 700 mg 100 tablet Kullananlar

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

2.ANTI-FOSFAT CA kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

ANTI-FOSFAT CA'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

  • Eğer ilacın herhangi bir bileşenine aşın duyarlıysanız,
  • Paratiroid beziniz normalden fazla çalışıyorsa, aşırı dozda D Vitamini kullanıyorsanız, kanda kalsiyum seviyesinin yükselmesine neden olan özel türde kanser (örneğin, akciğer kanseri, meme kanseri, böbrek kanseri, belirli kan kanseri türleri) mevcutsa,
  • Kanser türlerinin kemiğe yayılma durumu, sebebi bilinmeyen ve pek çok organı tutan bir hastalık olan sarkoidoz, hareketsizliğe bağlı olarak gelişen kemik erimesi ve serbest mide asidi eksikliği varsa,
  • Eğer idrarda sürekli olarak aşın kalsiyum atılımı, böbrekte kalsiyum birikimi, tekrarlayan kalsiyum böbrek taşlan ve kanda düşük fosfat seviyesi varsa.
  • ANTI-FOSFAT CA'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

  • Eğer ailevi kalsiyum taşlan hikayesi varsa idrarda aşın kalsiyum birikmesi ihtimalinin olmadığının kanıtlanması gerekli olabilir
  • Eğer daha Önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı tahammülsüzlüğünüz olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

ANTI-FOSFAT CA'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

ANTI-FOSFAT CA tabletler yemeklerle birlikte alınmalıdır.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Hamilelik

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirilen çocuk üzerinde herhangi bir etki öngörülmemektedir. Kalsiyum karbonat emzirme döneminde kullanılabilir.

Araç ve makina kullanımı

Araç ve makina kullanımı

ANTI-FOSFAT CA'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

ANTI-FOSFAT CA’nın içeriğinde sükroz bulunmaktadır. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı tahammülsüzlüğünüz olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

D vitamini ve D vitamini türevlerinin kullanımı ile bağırsaklardan kalsiyum emilimi artar. Tiyazid türü (klorotiazid, hidroklorotiazid, indapamid gibi) idrar söktürücüler kalsiyum atılmasını azaltırlar. Kalsiyum ve tiyazidler aynı zamanda alınırsa, kan kalsiyum seviyesinin izlenmesi gerekir.

Aşağıdaki ilaçlar kalsiyum asetat ile beraber kullanıldığında bu ilaçların emilimi ve etkinlikleri azalır:    Tetrasiklin, Sefpodoksim-aksetil, Sefuroksim-aksetil, 4-kinolon’lar

(Siprofloksasin, norfloksasin gibi) içeren antibiyotikler, Ketokonazol içeren mantar ilaçlan, estramustin içeren kanser ilaçlan, demir ve florid içeren ilaçlar.

Bu ilaçlann alımı ile ANTI-FOSFAT CA alımı arasında en az 3 saat süre bulunmalıdır.

Kan kalsiyum seviyesi arttığında kalp üzerine etkili glikozitlere karşı hassasiyet ve bununla birlikte ritim bozukluğu riski de artar.

Alüminyum içerikli hazımsızlık tedavisinde kullanılan antiasitlerle birlikte alınması alüminyum emiliminde bir artışa sebebiyet verebilir.