ATAXIL 30 mg/5 ml IV inf.için kon.çöz.içeren flakon Gebelik
Deva Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Ataxil gebelik kategorisi D'dir. Ataxil hamilelik kategorisi, Ataxil gebelik kategorisi, Ataxil emzirme, Ataxil anne sütüne geçer mi, Ataxil laktasyon, Ataxil hamilelerde kullanımı, Ataxil ve bebek, Ataxil kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiye
Gebelik kategorisi: D
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
Seksüel olarak aktif fertil kadın ve erkek hastalar tedavi sırasında, erkekler tedaviden sonra en az 6 ay, kadınlar ise tedaviden sonra en az bir ay süreyle etkin gebelik önleyici yöntemler kullanmalıdır. Hormon reseptör pozitif tümörlü hastalarda hormonal doğum kontrol yöntemleri kontrendikedir.
Gebelik dönemi
Gebe kadınlarda yapılan yeterli ve iyi kontrollü çalışma yoktur. Paklitaksel gebelik ve /veya fetus/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkilere sahip olabilir. ATAXİL mutlaka gerekli olmadıkça gebelikte kullanılmamalıdır.
Paklitaksel, gebelik sırasında kullanılırsa veya hasta bu ilacı alırken gebe kalırsa, fetusa yönelik olası riskler konusunda hasta bilgilendirilmelidir.
Laktasyon dönemi
Paklitakselin insan sütü ile atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar paklitakselin sütle atıldığını göstermektedir. Etkin maddenin süt ile atılımına yönelik fızikokimyasal ve eldeki farmakodinamik,/toksikolojik veriler nedeniyle memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. ATAXİL, emzirme döneminde kullanılmamalıdır.
Üreme yeteneği/Fertilite:
Ataxil ile ilgili diğer bilgiler
- Ataxil Genel
- Ataxil Fiyat
- Ataxil Prospektüs
- Ataxil Kullananlar
- Ataxil Nedir
- Ataxil Kullanımı
- Ataxil Yan Etkileri
- Ataxil Etkileşimi
- Gebelik
- Ataxil Saklanması
- Ataxil Muadili
- Ataxil Uyarılar
- Ataxil Endikasyon
- Ataxil Kontrendikasyon
- Ataxil İçeriği
- Ataxil Dozu
- Ataxil Zararları
- Ataxil Formu
- Ataxil Farmakolojik Özellikler
- Ataxil Farmasötik Özellikler
- Ataxil Ruhsat Bilgileri