MERDEX 200 mg SR mikropellet 16 kapsül Gebelik

Aset Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alemaks gebelik kategorisi D'dir. Alemaks hamilelik kategorisi, Alemaks gebelik kategorisi, Alemaks emzirme, Alemaks anne sütüne geçer mi, Alemaks laktasyon, Alemaks hamilelerde kullanımı, Alemaks ve bebek, Alemaks kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Alemaks 70 mg, menopoz sonrası kanama yaşayan postmenopozal kadınlardaki osteoporozun yani kemik erimesinin tedavisinde, erkeklerde de osteoporozun yani kemik erimesinin tedavisinde kullanılır. Ayrıca Alemaks kalça ve omurga kırıkları riskini azaltır.

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi > Kemik > Kemik İlaçları > Bisfosfonatlar > Alendronat Sodyum

ATC Kodu

M05BA04

Etkin Madde

Alendronat 70 mg

Barkodu

8699525016072

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

80

Alternatif İlaç Sayısı

11

Sağlık Konuları

Kemik Erimesi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF2E

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

BCA

Eşd. ilaç grubu

E330B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi 1. ve 2. trimester: C; 3. trimester D’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri).

İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

Fare ve tavşanlarda yapılan üreme çalışmalarında herhangi bir gelişimsel anomaliye rastlanmamıştır. Ancak, hayvan üreme çalışmaları insanlarda meydana gelecek etkilerin önceden görülmesi için her zaman yeterli olmayabilir. Gebe kadınlar üzerinde yapılmış yeterli ve iyi kontrollü çalışma bulunmamaktadır. MERDEX SR’ın sağlayacağı potansiyel yarar, fetüs üzerindeki potansiyel riski karşılayabiliyor ise kullanılabilir.

Nonsteroid antiinflamatuvar ilaçlann fetal kardiyovasküler sistem (ductus arteriosus’un kapanması) üzerindeki bilinen etkilerinden dolayı, gebeliğin geç safhalarında (6.aydan itibaren) kullanımından kaçınılmalıdır.

Üreme yeteneği/fertilite

Nonsteroid antiinflamatuvar ilaçlarla sıçanlar üzerinde yürütülen çalışmalarda, prostaglandin sentezini inhibe ettiği bilinen diğer ilaçlarda olduğu gibi, distosi, doğumda gecikme ve hayatta kalan yavru oranında düşme meydana gelmiştir. MERDEX SR’ın gebe kadınlardaki gebelik sonu ve doğum üzerindeki etkileri bilinmemektedir.

Laktasyon dönemi