RELPAX 40 mg 6 film tablet Gebelik

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cec gebelik kategorisi C'dir. Cec hamilelik kategorisi, Cec gebelik kategorisi, Cec emzirme, Cec anne sütüne geçer mi, Cec laktasyon, Cec hamilelerde kullanımı, Cec ve bebek, Cec kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Cec 1000 mg; - İdrar yolu enfeksiyonları (piyelonefrit, sistit, üretrit vd.), - Gonorrhea, - Alt solunum yolu enfeksiyonları (bronşit, pnömoni vd.), - Üst solunum yolu enfeksiyonları (farenjit, sinüzit, tonsilit vd.), Otitis media, - Deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Streptokok enfeksiyonlarının tedavisinde ve önlenmesinde, ateşli romatizma profilaksisinde penisilinler ilk seçenektir.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller > İkinci Kuşak Sefalosporinler > Sefaklor Monohidrat

ATC Kodu

J01DC04

Etkin Madde

Sefaklor 1000 mg

Barkodu

8699532095176

Geri Ödeme Kodu

A11257

Satış Fiyatı

80.28 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

10

Alternatif İlaç Sayısı

10

Sağlık Konuları

Migren

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEZ2

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

60 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E513A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

RELPAX’ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda eletriptanın güvenliliği saptanmamıştır. Hayvan deneyleri, gebelik, embriyonal / fetal gelişim, doğum ve postnatal gelişim açısından direkt veya indirekt bir zarar göstermemektedir. Relpax gebelik döneminde sadece açıkça gerekli olduğu durumda kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Eletriptan insan sütüyle itrah edilmektedir. 8 kadına 80 mg’lık tek bir doz verilerek yapılan çalışmada, 24 saat sonra sütte bulunan ortalama toplam eletriptan miktarı dozun %0,02’sidir.
Buna rağmen emziren kadınlarda eletriptan uygulamasında dikkat edilmelidir. Çocuğun ilaca maruz kalması tedaviden sonraki 24 saatte emzirmeden kaçınarak en aza indirgenebilir.

Üreme yeteneği /Fertilite

Sıçanlarda 50, 100 ve 200 mg/kg/gün dozları ile yürütülen bir fertilite ve erken embriyojenik gelişim çalışmasında, her 3 dozla da dişi başına ortalama sarı cisimcik (corpus lutea) sayısında istatistiksel olarak anlamlı bir azalma meydana gelmiş, her bir dişideki ortalama implant ve yaşayabilir fetüs sayısının azalması ile sonuçlanmıştır. Bu, eletriptanın ovülasyonu kısmen inhibe ettiği fikrini vermektedir. Kadınlarda fertilite üzerinde başka bir etkisi yoktur.