ATOPIR 20/75 mg 30 kapsül { Inventim } Kullananlar
İnventim Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
2.ATOPIR kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
ATOPIR'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ
ATOPIR'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
Daha önceden yüksek kolesterol için başka ilaçlar kullanmış olsanız dahi, lütfen bu kullanma talimatını dikkatli okuyunuz.
Eğer:
geçirirken veya geçirdikten sonra kanama eğiliminiz varsa,
Bu uyarılardan herhangi biri sizin için geçerliyse, doktorunuz kas ilişkili yan etki riskini tahmin edebilmek için ATOPİR tedavisi sırasında veya öncesinde kan testi yaptırmanızı isteyebilir.
Bu uyanlar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
ATOPIR'in yiyecek ve içecek ile kullanılması
ATOPİR’i kullanırken günde 1 veya 2 küçük bardaktan fazla greyfurt suyu içmeyiniz.
Hamilelik
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Hamilelik
Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Emzirme
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
ATOPİR, emziren anneler tarafından kullanılmamalıdır.
Araç ve makina kullanımı
ATOPİR’in araç ve makine kullanımı üzerindeki etkileri bilinmemektedir. Bununla birlikte atorvastatin kullanan hastalarda atorvastatinin araç ve makine kullanımını etkileyecek herhangi bir bozulma veya zarar oluşturacağına dair advers etki bildirimi olmamıştır.
ATOPIR'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
Sodyum uyansı
Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)’dan az sodyum ihtiva eder; bu dozda herhangi bir yan etki beklenmemektedir.
Laktoz uyansı
ATOPİR’in her bir dozunda 246,52 mg laktoz vardır. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
ATOPİR içeriğindeki aspirin steroid yapıda olmayan antiromatizmal ilaçlann etkilerini ve yan etkilerinin, metotreksatın (kanser tedavisinde kullanılan bir ilaç) istenmeyen etkilerini, antikoagülanlann (kan pıhtılaşmasını önleyen ilaçlar örn. heparin, varfarin) etkilerini, antidepresanlar (depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlar örn. sertralin ve paroksetin) ve kortikosteroidlerle birlikte alındığında kanama riskini, lityumun etkilerini ve steroidlerle birlikte alındığında mide-barsak kanaması riskini arttırır. Furosemid, spironolakton benzeri diüretiklerin (idrar söktürücü ilaçlar) ve ürikozürik ilaçlann (idrarla ürik asit atılımını arttıran ilaçlar) etkilerini azaltır. Şeker hastalannda kullanımında, insülin veya oral antidiyabetiklerin (sülfonilüre grubu) dozunun ayarlanması gerekebilir.
İmmün sisteminizin çalışma yolunu değiştiren ilaçlar olan (vücudun bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar örn, siklosporin ve takrolimus) ile birlikte kullanımı siklosporin ve takrolimusun etkilerini artırabilir. Alkol ile birlikte kullanımı mide-barsak kanama riskini artırır.
Antihistaminler (astemizol, terfenadin) eritromisin, klaritromisin, posakonazol, telitromisin, ketokonazol, vorikonazol, flukonazol, itrakonazol, rifampisin, fusidik asit gibi belirli antibiyotik veya antifungal (mantarlar hastalıklarına karşı etkili) ilaçlar, gemfıbrozil, kolesitopol gibi lipid seviyelerinizi düzenleyi ilaçlar, ağrı veya yüksek kan basıncı için kullanılan verpamil, diltiazem gibi kalsiyum kanal blokerleri, enalapril, perindopril gibi anjiyötensin dönüştürücü enzim inhibitörleri, kalp ritminizi düzenlemek için kullanılan digoksin, amiodaron, HIV tedavisinde kullanılan proteaz inhibitörleri (nelfınavir), tipranavir+ritonavir kombinasyonu veya telaprevir, lopinavir+ritonavir, darunavir+ritonavir, fosamprenavir, fosamprenavir+ritonavir, saquinavir+ritonavir, nelfınavir, varfarin (veya kanı inceltmek için kullanılan başka bir ilaç), antasitler (alüminyum veya magnezyum içeren hazımsızlık ilaçlan), san kantaron (Hypericum perforatum), ağızdan alman doğum kontrol ilaçlanndan birini, ritonavir, lopinavir, atazanavir, indinavir, darunavir, delavirdin gibi virüslere karşı kullanılan, ilaçlardan birini ya da epilepsi (sara) hastalığunda kullanılan stiripental kullanıyorsanız doktorunuza söyleyiniz. Bu ilaçlann etkileri ATOPİR içeriğindeki atorvastatin tarafından değiştirilebilir veya bu ilaçlar atorvastatinin etkilerini değiştirebilirler.
Atopir ile ilgili diğer bilgiler
- Atopir Genel
- Atopir Fiyat
- Atopir Prospektüs
- Kullananlar
- Atopir Nedir
- Atopir Kullanımı
- Atopir Yan Etkileri
- Atopir Etkileşimi
- Atopir Gebelik
- Atopir Saklanması
- Atopir Muadili
- Atopir Uyarılar
- Atopir Endikasyon
- Atopir Kontrendikasyon
- Atopir İçeriği
- Atopir Dozu
- Atopir Zararları
- Atopir Formu
- Atopir Farmakolojik Özellikler
- Atopir Farmasötik Özellikler
- Atopir Ruhsat Bilgileri