ATOPIR 20/75 mg 30 kapsül { Inventim } Nedir
İnventim Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Atopir nedir, Atopir ne için kullanılır, Atopir ne ilacı, Atopir neye yarar, Atopir ne işe yarar, Atopir neye iyi gelir, Atopir kullananlar, Atopir kullanımı, Atopir uygulama, Atopir etkileri, Atopir faydaları bilgilerini içerir.
2.ATOPIR nedir ve ne için kullanılır?
ATOPİR, statinler olarak adlandırılan yaygın olarak kandaki yağ oranını düzenleyen bir ilaç grubunda yer alan atorvastatin ile aspirin kombinasyonudur.
ATOPİR, 30 ve 90 kapsül alüminyum /alüminyum blister ambalajda piyasaya sunulmuştur. ATOPİR aşağıdaki hastalarda ve durumlarda kullanılır:
- En yaygını kolesterol olan, lipit olarak adlandırılan, kandaki yağlı maddelerin seviyelerinin düzenlenmesinde kullanılır.
- Şeker hastasıysanız ve kalp-damar hastalıkları için en az bir risk faktörünüz varsa ATOPİR, kalp krizi veya inme gibi önemli kalp-damar hastalıklarının gelişme riskini azaltacaktır.
- Ayrıca aşağıdaki hastalarda antitrombotik olarak (kanın pıhtılaşmasını engelleyen ya da oluşan pıhtıyı eriten )
o Anjina olarak adlandırılan göğüs ağrısı olan ve risk altındaki hastalar (şeker hastalğı, yüksek tansiyonu, kanda yağlı maddelerinin seviyelerinde düzensizlik olan hastalar)
o Kalp krizi, kardiyovasküler cerrahi geçirmiş olan hastalar (örn. bypass ameliyatı)
o Geçici iskemik atak veya inme riski taşıyan hastalar
Kolesterol normal gelişim için gerekli olan vücutta doğal olarak oluşan bir maddedir. Bununla birlikte, kanda çok fazla kolesterol bulunursa, kolesterol kan damarlarınızda damarlarınızın daralmasına yol açacak birikime neden olabilir, bu da damarların tamamen tıkanmasına yol açabilir. Bu kalp krizinin en yaygın nedenlerinden bir tanesidir. Artmış kolesterol seviyeleri kalp krizi riskini arttırmaktadır.
ATOPİR’i kullanırken, kolesterol düşürücü diyetinize ve egzersizlerinize devam etmelisiniz.
Atopir ile ilgili diğer bilgiler
- Atopir Genel
- Atopir Fiyat
- Atopir Prospektüs
- Atopir Kullananlar
- Nedir
- Atopir Kullanımı
- Atopir Yan Etkileri
- Atopir Etkileşimi
- Atopir Gebelik
- Atopir Saklanması
- Atopir Muadili
- Atopir Uyarılar
- Atopir Endikasyon
- Atopir Kontrendikasyon
- Atopir İçeriği
- Atopir Dozu
- Atopir Zararları
- Atopir Formu
- Atopir Farmakolojik Özellikler
- Atopir Farmasötik Özellikler
- Atopir Ruhsat Bilgileri