CROXILEX-BID 200/28 oral süspansiyon için kuru toz 100 ml Gebelik

UCB Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Feksine gebelik kategorisi B'dir. Feksine hamilelik kategorisi, Feksine gebelik kategorisi, Feksine emzirme, Feksine anne sütüne geçer mi, Feksine laktasyon, Feksine hamilelerde kullanımı, Feksine ve bebek, Feksine kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

feksine 180 mg; yetişkinlerde ve 12 yaş ve üzeri çocuklarda kronik idiopatik ürtikerin ciltte oluşturduğu kaşıntı, kızarıklık gibi bulguların giderilmesinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Solunum Sistemi > Sistemik Antihistaminikler > Sistemik Antihistaminik İlaçlar > Diğer Sistemik Antihistaminikler > Feksofenadin Hidroklorid

ATC Kodu

R06AX26

Etkin Madde

Feksofenadin Hidroklorid 180 mg

Barkodu

8699624090102

Satış Fiyatı

8.15 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

18

Alternatif İlaç Sayısı

19

Sağlık Konuları

İstemsiz Kasılma

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Ambalaj Miktari

1200 mg 40 film tablet

Damga

N/N

Renk

Turuncu

Şekil

Oval

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Laktasyon

İlaç emzirme döneminde kullanılamaz.

Gebelik ve Laktasyonda İstisnai Durumlar

NOOTROPİL hamilelik ve gebelikte çok gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Kullanım Zamanı

İlaç aç veya tok karnına kullanılmalıdır.

Gebelik ve laktasyon

Genel Tavsiye

Gebelik Kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Diğer antibiyotiklerde de olduğu gibi CROXİLEX, barsak florasını etkileyebilir, östrojen reabsarpsiyonunun azalmasına yol açar ve kombine oral kontraseptiflerin etkililiğini azaltır.

Bu nedenle tedavi süresince alternatif, etkili ve güvenilir bir doğum kontrol yöntemi uygulanmalıdır.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlara verilirken dikkatli olunmalıdır.

Sınırlı sayıda gebelikte maruz kalma olgularına ilişkin veriler, CROXİLEX'in gebelik üzerinde ya da fetusun/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunu göstermemektedir. Bugüne kadar herhangi önemli bir epidemiyolojik veri elde edilmemiştir. Hayvanlar üzerinde yapıları çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı olarak zararlı etkileri olduğunugöstermemektedir (bkz. Bölüm 5.3).

Preterm, fetal membran yırtılması (pPROM) olan kadınlarda yapılan bir çalışmada, CROXİLEX’in profilaktik kullanımının yeni doğanlarda nekroze enterokolit riskinin artması ile ilişkili olabileceği bildirilmiştir. Tüm ilaçlarda olduğu gibi, doktor tarafından gerekli görülmedikçe gebelik esnasında özellikle gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

CROXİLEX’in iki etkin maddesi de anne sütüne geçer (klavulanik asilin anne sütü alan süt çocukları üzerindeki etkisi ile ilgili herhangi bir bilgi yoktur). Dolayısıyla anne sütüyle beslenen süt çocuklarında ishal ve mukoz mebranlarda mantar enfeksiyonu olasılığı vardır, bu nedenle emzirmenin kesilmesi gerekebilir. Emzirme döneminde amoksisilin/klavulanik asit sadece tedaviyi uygulayan hekimin fayda/risk değerlendirmesinden sonra kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Oral ve parenteral yolla verildiği hayvanlar (fare ve sıçanlar) üzerinde yapılan reprodüktif çalışmalarda CROXİLEX teratojenik etki göstermemiştir.