ATROPIN SULFAT 1 mg BIOSEL 1mlx100 ampül Uyarılar
Osel Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Atropin Sulfat uyarılar, Atropin Sulfat zararları, Atropin Sulfat önlemler, Atropin Sulfat riskler, Atropin Sulfat yan etkisi, Atropin Sulfat alerji, Atropin Sulfat alkol, Atropin Sulfat hamileler, Atropin Sulfat emzirme, Atropin Sulfat araç kullanımı, Atropin Sulfat fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uyarılar
- Atropin çocuklarda ve yaşlılarda dikkatli kullanılmalıdır, zira bu kimseler atropinin yan etkilerine daha duyarlıdırlar.
- Down sendromu (Trizomi 21 veya mongolizm) hastaları atropin etkisine daha hassastır.Buna karşın albinizm hastaları atropin etkisine dirençli olabilir.
- Çevre sıcaklığının yükselmiş olduğu durumlarda atropin, özellikle çocuklarda kullanılmamalıdır. Hiperpireksi tehlikesi vardır. Ateşli hastalarda da dikkatlekullanılmalıdır.
- Taşikardiye neden olan tirotoksikoz, kalp yetmezliği ve kalp cerrahisi gibi durumlarda atropin dikkatle kullanılmalıdır. Taşikardi ağırlaşabilir.
- Akut miyokard enfarktüsünde atropin verilmesi iskemi ve enfarktüsü ağırlaştırabilir.
- Kendi durumunu haber veremeyecek durumda olan hastalarda, çocuklarda, yaşlılarda vebeyin hasarı olanlarda atropin bronş salgılarını azaltarak mukus tıkaçları oluşumuna vesolunum fonksiyonunun azalmasına neden olabilir.
- Parkinson hastalığı tedavisinde doz arttırılması ya da diğer ilaçlara geçilmesi sırasında atropin dozu kademeli olarak azaltılmalıdır. Atropin birdenbire kesilmemelidir.
- Atropin dar açılı glokomda kontrendikedir. Ancak 40 yaşın üstünde olup da glokomu teşhis edilmemiş hastalar olabilir. Bu halde atropin akut glokom krizine yol açabilir.Şüphe varsa atropin verilmezden önce intraoküler basınç ölçülmelidir.
- Regional arterit ve ülseratif kolitli hastalarda ileus veya megakolona yol açabilir. Ya daözofagusta reflü şiddetini arttırabilir.
- Atropin özellikle yaşlı veya beyin hasarlı hastalarda mental konfüzyona yol açabilir. Miyastenia graviste son derece dikkatle kullanılmalıdır.
- Antimuskarinik özellikleri olan amantadin, bazı antihistaminikler, butirofenon vefenotiazinler gibi trisiklik antidepresan ilaçlar atropinin tesirini arttırabilirler.
- Mide hareketini azaltan bu grup ilaçlar (atropin) diğer ilaçların emilimini etkileyerekazaltabilir.
- Hipertiroidizm, hepatik veya renal hastalığı olanlar veya hipertansiyonlu hastalardadikkatli kullanılmalıdır.
- Bronşiyal sekresyonlardaki azalma bronşiyal tıkaç oluşumuna neden olabileceğinden kronik pulmoner rahatsızlığı olanlarda dikkatli kullanılmalıdır.
- Otonomik nöropatili hastalarda antimuskarinik ilaçlar çok dikkatli bir şekildekullanılmalıdır.
- Bu tıbbi ürün her ampulde 1 mmol’den (23 mg) daha az sodyum ihtiva eder; yaniesasında sodyum içermediği kabul edilebilir.
Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Atropin görmede bulanıklık, akomodasyon paralizisi, midriyazis, fotofobi, baş dönmesi, sersemlik, eksitasyon ve konfüzyon gibi yan etkilere neden olabilir. Araç ve makine kullananhastalar bu yönde uyarılmalıdır.
Atropin Sulfat ile ilgili diğer bilgiler
- Atropin Sulfat Genel
- Atropin Sulfat Fiyat
- Atropin Sulfat Etkileşimi
- Atropin Sulfat Gebelik
- Atropin Sulfat Muadili
- Uyarılar
- Atropin Sulfat Endikasyon
- Atropin Sulfat Kontrendikasyon
- Atropin Sulfat İçeriği
- Atropin Sulfat Dozu
- Atropin Sulfat Zararları
- Atropin Sulfat Formu
- Atropin Sulfat Farmakolojik Özellikler
- Atropin Sulfat Farmasötik Özellikler
- Atropin Sulfat Ruhsat Bilgileri