AZOMAX 500 mg 3 film tablet { 8699828090625 } Dozu
Koçak Farma Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Azomax dozu, Azomax dozaj, Azomax doz aşımı, Azomax uygulama, Azomax kullanım şekli, Azomax kullanımı, Azomax kullanım süresi, Azomax açmı tokmu, Azomax nedir, Azomax ne için kullanılır, Azomax nasıl kullanılır, Azomax faydaları, Azomax etkileri, Azomax günde kaç kez, Azomax sabah mı akşam mı, Azomax fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
AZOMAX günlük tek doz olarak verilmelidir.
Enfeksiyona göre doz uygulama süresi aşağıda verilmiştir.
Yetişkinler:
Chlamydia trachomatis, Haemophilus ducreyi veya duyarlı Neisseria gonorrhoeae kaynaklı cinsel temasla bulaşan hastalıkların tedavisi için doz, tek bir oral doz olarak alınan 1000 mg’dır.
S.pyogenes tonsilit/farenjit’in tedavisinde toplam doz 5 gün süre ile 1. Gün 500 mg daha sonraki günler (2, 3, 4 ve 5. gün) günde 250 mg şeklinde kullanılır.
Tüm diğer endikasyonlar için, toplam doz, 3 gün süreyle 500 mg olarak verilen 1500 mg’dır. Uygulama şekli:
Ağızdan alınır.
Azitromisin tabletler yemeklerden 1 saat önce veya 2 saat sonra alınabilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek yetmezliği:
Karaciğer yetmezliği:
Pediyatrik popülasyon
45 kg’ın üstündeki çocuklarda erişkin dozu uygulanır. Çocuklarda tonsilit/farenjit dışında herhangi bir tedavi için maksimum tavsiye edilen toplam doz 3 gün süreyle uygulanan 1500 mg(günde tek doz 500 mg)’dır. S.pyogenes tonsilit/farenjit’in tedavisinde toplam doz 5 gün süre ile1. Gün 500 mg daha sonraki günler (2, 3, 4 ve 5. gün) günde 250 mg şeklinde kullanılır.
45 kg’ın altındaki çocuklar için oral süspansiyon formları mevcuttur.
6 ayın altındaki bebeklerde azitromisinin etkinliği ve güvenliliği henüz gösterilmemiş olduğundan kullanılması önerilmez.
Geriyatrik popülasyon:
Yaşlılar için erişkinler ile aynı doz kullanılır.
Doz aşımı ve tedavisi
Tavsiye edilenden daha yüksek dozlarda görülen advers etkiler, normal dozlarda görülenlere benzer olmuştur. Makrolid antibiyotikleri ile doz aşımının tipik belirtileri geri dönüşlü işitmekaybı, ciddi bulantı, kusma ve ishali içerir. Doz aşımı durumunda gerektiği şekilde medikalkömür kullanımı ve genel semptomatik ve destekleyici tedavi endikedir.