TRILEVO tedavi paketi Gebelik

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tenvia gebelik kategorisi C'dir. Tenvia hamilelik kategorisi, Tenvia gebelik kategorisi, Tenvia emzirme, Tenvia anne sütüne geçer mi, Tenvia laktasyon, Tenvia hamilelerde kullanımı, Tenvia ve bebek, Tenvia kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tenvia 80/25 mg 28 Tablet; ortaya çıkış nedeni belli olmayan yüksek tansiyon hastalığı bir başka deyişle esansiyel hipertansiyon hastalığı için kullanılır. Tenvia'nın sabit bir doz kombinasyonu vardır. Kan basıncı sadece hidroklorotiyazid veya sadece telmisartan ile kontrol altına alınamayan hastalara uygulanır.

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Renin - Anjiyotensin Sistemi > Anjiyotesin II Antagonistleri Kombinasyonları > Anjiyotensin II Antagonistleri ve Diüretik > Telmisartan ve Hidroklorotiyazid

ATC Kodu

C09DA07

Etkin Madde

Telmisartan 80 mg , Hidroklortiyazid 25 mg

Barkodu

8697929010306

Geri Ödeme Kodu

A11860

Satış Fiyatı

27.26 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

40

Alternatif İlaç Sayısı

14

Sağlık Konuları

Yüksek Tansiyon

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

AAZ

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel Tavsiye

Gebelik kategori C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

TRİLEVO içerisinde yer alan ilaçların gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

Hamile kadınlarla yapılmış yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar mevcut değildir. Bu nedenle ilacın anneye sağlayacağı yararın fetusteki potansiyel riskden daha fazla olacağı düşünülen durumlarda kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Amoksisilin anne sütü ile çok düşük miktarlarda atılmaktadır. Levofloksasin anne sütü ile atılmaktadır. Birçok ilaç anne sütüne geçtiğinden bu ihtimal göz önünde tutulmalı ve dikkatli davranılmalıdır. Lansoprazolün etki ve emniyeti belirlenemediğinden emzirenlerde kullanılmamalıdır.