BETASALIC merhem 30 gr Dozu
Farma-Tek Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Betasalic dozu, Betasalic dozaj, Betasalic doz aşımı, Betasalic uygulama, Betasalic kullanım şekli, Betasalic kullanımı, Betasalic kullanım süresi, Betasalic açmı tokmu, Betasalic nedir, Betasalic ne için kullanılır, Betasalic nasıl kullanılır, Betasalic faydaları, Betasalic etkileri, Betasalic günde kaç kez, Betasalic sabah mı akşam mı, Betasalic fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde yeterli miktarda BELOSALIC günde iki kez (sabah ve akşam) ince bir tabaka halinde dikkatli bir şekilde enfekte cilt bölgesine sürülür.
Uygulama sıklığı ve süresi:
BELOSALIC günde iki kez uygulanır. Tedavi süresi 3 haftayı geçmemelidir. Uzun süreli kullanımlarda, daha seyrek örneğin gün aşırı uygulanmalıdır. Kronik hastalık durumlarında nüksleri önlemek için tedaviye semptomlar tümüyle kaybolduktan sonra birkaç gün daha hekim kontrolünde devam edilmelidir.
Uygulama şekli:
BELOSALIC yalnızca topikal olarak uygulanır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez.
Karaciğer yetmezliği olan ve uzun süreli tedavi gerektiren hastalarda özellikle kapalı pansumanın gerekli olduğu durumlarda etkin maddenin emiliminin artışı nedeniyle dikkatli bir şekilde ve gözlem altında kullanılmalıdır. Betametazon ve salısilik aside ilişkin sistemik belirtiler gelişebilir.
Pediyatrik popülasyon:
BELOSALIC pediyatrik hastalarda çok dikkatli bir şekilde ve mümkün olan en kısa dönem boyunca kullanılmalıdır ve kullanılırken HPA aks fonksiyonları düzenli olarak takip edilmeli (idrar testi, plazma serbest kortizol ve ACTH stimülasyon testi) ve uzun süreli kullanımından kaçınılmalıdır. Dozun azaltılması veya BELOSALIC tedavisinin kesilmesi gerekebilir.
Geriyatrik popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
Betametazon, karaciğer yetmezliği olan hastalara, cilt yüzeyi hasar görmüş ve dolayısıyla geçirgenliği artmış geniş cilt yüzeylerine veya çocuklara uzun süreyle (>3 hafta) uygulandığında ya da kapalı pansuman yapıldığında sistemik dolaşıma geçen miktarında artış ve dolayısıyla sistemik etkiler oluşabilir. Bu etkiler büyüme geriliği ile HPA aks süpresyonu, intrakraniyal hipertansiyon (yalnız çocuklarda), Cushing sendromu, hiperglisemi ve glukozüridir.
Salisilat aşırı dozunun semptomlanysa solukluk, halsizlik, sersemlik hali, taşipneyle beraber seyreden hiperventilasyon, bulantı, kusma, işitmede bozulma, konfüzyon vb gibi belirtilerden oluşmaktadır.
Doz aşımı durumunda preparatm uygulanımma son verilmelidir. Normal vücut fonksiyonlarının sürdürülebilmesi için uygulanacak klasik semptomatik tedaviler uygulanır. Tedavinin kesilmesiyle çok nadiren ateş, kas ağrısı, eklem ağrısı, zayıflama gibi cilt yoksunluk semptomları oluşabilir. Eğer bu semptomlar oluşursa sistemik kortikosteroid kullanımına geçilebilir.
Betasalic ile ilgili diğer bilgiler
- Betasalic Genel
- Betasalic Fiyat
- Betasalic Prospektüs
- Betasalic Kullananlar
- Betasalic Nedir
- Betasalic Kullanımı
- Betasalic Yan Etkileri
- Betasalic Etkileşimi
- Betasalic Gebelik
- Betasalic Saklanması
- Betasalic Muadili
- Betasalic Uyarılar
- Betasalic Endikasyon
- Betasalic Kontrendikasyon
- Betasalic İçeriği
- Dozu
- Betasalic Zararları
- Betasalic Formu
- Betasalic Farmakolojik Özellikler
- Betasalic Farmasötik Özellikler
- Betasalic Ruhsat Bilgileri