REDOX-C ampül 500 mg/5 ml Gebelik

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tobrased gebelik kategorisi C'dir. Tobrased hamilelik kategorisi, Tobrased gebelik kategorisi, Tobrased emzirme, Tobrased anne sütüne geçer mi, Tobrased laktasyon, Tobrased hamilelerde kullanımı, Tobrased ve bebek, Tobrased kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tobrased Göz Merhemi, duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu gözün ve komsu dokuların dıs kaynaklı enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan topikal bir antibiyotiktir. Klinik çalısmalar Tobrased (tobramisin)'in çocuklarda kullanılmasının etkili ve güvenli olduğunu göstermistir.

İlaç Sınıfı

Deksametazon + tobramisin > Göze Uygulanan İlaçlar > Antienfektifler > Göz Antibiyotikleri > Deksametazon + tobramisin

ATC Kodu

S01AA12

Etkin Madde

Tobramisin 3 mg/g

Barkodu

8699569440024

Geri Ödeme Kodu

A07939

Satış Fiyatı

7.41 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

7

Alternatif İlaç Sayısı

1

Sağlık Konuları

Göz Enfeksiyonları

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFTC

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

NSA

Eşd. ilaç grubu

E233B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Merhem

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Oral kontraseptifler C vitamininin endojen serum düzeyini düşürür. Günlük 1 gram dozajda C vitamini, oral kontraseptif preparatlardan etinilestradiolünbiyoyararlammım artırabilir ki bu da etinilestradiolden kaynaklanan adversetkileri artırabilir. Askorbik asit ile tedavide eş zamanlı etinilestradiolkullanılıyorsa hasta etinilestradiolün advers etkileri bakımından izlenmelidir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen çalışmalar gebelik ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler açısından yetersizdir (bkz. bölüm 5.3).İnsanlar için potansiyel risk bilinmemektedir. REDOX-C, hekim tarafındangerekli görülmedikçe gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

C vitamini, önerilen dozda alındığında gebelik sırasında güvenilir kabul edilmektedir. Ancak, gebelik sırasında C vitamini tedavisinin riskinideğerlendiren yeterli kontrollü insan çalışmaları olmadığı için, ürün gebeliksırasında yalnızca hekim tarafından önerildiğinde kullanılmalıdır. Kronik dozaşımı fetüs için zararlı olabileceğinden, önerilen doz aşılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Askorbik asit anne sütüne geçer. Yüksek dozda alınmasının bebeğe zarar verici etkisinin olup olmadığı bilinmemektedir, ancak teorik olarak mümkündür. Bunedenle, emziren anneler için beklenen yarar potansiyeli riskten fazla olmadıkçamaksimum günlük gereksinimi aşmamaları önerilmektedir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Normal endojen düzeylerde C vitamininin insanlarda advers üreme etkilerine neden olduğuna dair bir kanıt yoktur. Üreme yeteneğini etkileyip etkilemediğibilinmemektedir.