TERNAVIR 245 mg 30 film kaplı tablet Gebelik

Atabay Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nootropil gebelik kategorisi B'dir. Nootropil hamilelik kategorisi, Nootropil gebelik kategorisi, Nootropil emzirme, Nootropil anne sütüne geçer mi, Nootropil laktasyon, Nootropil hamilelerde kullanımı, Nootropil ve bebek, Nootropil kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Nootropil Ampül; yaşlılardaki dikkat, hafıza, konsantrasyon azalması gibi kognitif (bilşsel) bozuklukların tedavisi (Alzheimer Hastalığı dışındaki Psiko-organik sendromlar); vazomotor veya ruhsal kaynaklı baş dönmeleri dışında, vertigo ve denge bozuklukları; kortikal kaynaklı miyoklonus tedavisi; çocuklarda, logopedikler gibi uygun önlemlerle kombine olarak disleksi tedavisinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Pirasetam > Psikoanaleptikler > Psikostimülan İlaçlar > Diğer > Pirasetam

ATC Kodu

N06BX03

Etkin Madde

Pirasetam 200 mg/ml

Barkodu

8699717090330

Geri Ödeme Kodu

A14129

Satış Fiyatı

20.56 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

51

Alternatif İlaç Sayısı

64

Sağlık Konuları

Antiviral

SGK Kodu

SGKFRZ

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E594A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

da kullanımGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hormonal ilaçlarla etkileşime ilişkin bilgi bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda tenofovir disoproksil kullanımı için herhangi bir klinik veri bulunmamaktadır. Hayvan çalışmaları (bkz. bölüm 5.3) doğumdan sonra gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğumya da gelişimi için doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler göstermemektedir.

Gebe kadınlardaki makul sayıdaki (300 ila 1000 gebelik sonucu) veriler tenofovir disoproksil fumarat ile ilişikili herhangi bir malformasyon veya fötal/neonatal toksisite varlığı göstermemiştir.Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar reprodüktif toksisite göstermemiştir, (bkz. bölüm 5.3).Gebelik sırasında, gerekli görülmesi halinde, tenofovir disoproksil fumarat kullanımı göz önündebulundurulabilir.

Laktasyon dönemi

Tenofovirin anne sütüne geçtiği gösterilmiştir. Yenidoğanda/infantlarda tenofovirin etkilerine ilişkin yeterli veri bulunmamaktadır. TERNAVİR ile tedavi esnasında emzirmenin durdurulmasıgerekmektedir.

Genel bir kural olarak, bebeğe HIV ve HBV bulaşmasını engellemek için, HIV ve HBV ile enfekte kadınların bebeklerini emzirmemeleri gerekmektedir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Tenofovir disoproksil fumarat’ın yeteneği/fertilite üzerine etkisi hakkında kısıtlı klinik veri bulunmaktadır. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, tenofovir disoproksil fumarat üzerindezararlı etkilerin varlığını göstermemiştir.