BUDENOSIN 200 mcg inhilasyon için toz içeren blister 60 doz Kullananlar
Salutis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
2.BUDENOSIN kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
BUDENOSIN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ
• BUDENOSİN (budesonid) veya başka herhangi bir ilaca karşı beklenmeyen bir reaksiyon gösterdiyseniz doktorunuza söyleyiniz.
• Bazı hallerde BUDENOSİN kullanımı özel dikkat gerektirir. Doktorunuzu daima diğer sağlık problemleriniz hakkında, özellikle tüberküloz veya yakın zamanlı İltihaplanma veya karaciğer rahatsızlığınız hakkında bilgilendirmelisiniz.
• Doktorunuza kullanmakta olduğunuz tüm ilaçlar hakkında, Özellikle mantar enfeksiyonlarını önlemeye yönelik ilaç kullanıyorsanız bilgi vermelisiniz. Doktorunuzu aynca reçetesiz olarak aldığınız ilaçlar hakkında da bilgilendirmelisiniz.
• BUDENOSİN sadece sizin solunum yollan hastalığınız (astım veya KOAH) için reçete edilmiştir. Doktorunuz tarafından tavsiye edilmedikçe başka hastalıklannız için kullanmayız. İnhalerinizi asla başkasına vermeyiniz.
Bu uyanlar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
Hamilelik
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Eğer hamileyseniz veya emziriyorsanız ilaç kullammı ile ilgili her zaman çok dikkatli olmalısınız. Budesonidin hamile veya emziren kadınlarda kullanıldığında anne veya çocuğa zararlı olduğuna
dair kanıt yoktur. Yine de, BUDENOSİN kullanırken hamile kalırsanız mümkün olduğunca çabuk doktorunuzla irtibata geçmelisiniz.
Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışınız.
Emzirme
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Budesonid anne sütüne geçer. Ancak BUDENOSİN’in normal tedavi dozlarında emzirilen bebeğe etkisi olması beklenmez. BUDENOSİN emzirme döneminde kullanılabilir.
Araç ve makina kullanımı
BUDENOSİN araç ve makine kullanma yeteneğini etkilemez.
BUDENOSIN'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
BUDENOSİN’in içerisinde laktoz bulunmaktadır. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
Budesonidin, astım ve KOAH tedavisinde kullanılan hiçbir ilaçla etkileşimi gözlenmemiştir. Kortikosteroidlerin metabolizmasında yer alan temel enzim olan sitokrom P4503A’nın güçlü bir inhibitörü olan ketokonazol, oral yoldan alınan budesonidin plazma düzeyinin yükselmesine neden olur. Önerilen dozlarda, simetidinin oral yoldan alman budesonidin farmakokinetiği üzerindeki etkisi hafif, ancak klinik açıdan önemsizdir, omeprazolün ise etkisi yoktur.
Budenosin ile ilgili diğer bilgiler
- Budenosin Genel
- Budenosin Fiyat
- Budenosin Prospektüs
- Kullananlar
- Budenosin Nedir
- Budenosin Kullanımı
- Budenosin Yan Etkileri
- Budenosin Etkileşimi
- Budenosin Gebelik
- Budenosin Saklanması
- Budenosin Muadili
- Budenosin Uyarılar
- Budenosin Endikasyon
- Budenosin Kontrendikasyon
- Budenosin İçeriği
- Budenosin Dozu
- Budenosin Zararları
- Budenosin Formu
- Budenosin Farmakolojik Özellikler
- Budenosin Farmasötik Özellikler
- Budenosin Ruhsat Bilgileri