BUSTESIN %0.5 SPINAL HEAVY enj.çöz. içeren 5x4 ml ampül/kutu Uyarılar
Vem Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Bustesin uyarılar, Bustesin zararları, Bustesin önlemler, Bustesin riskler, Bustesin yan etkisi, Bustesin alerji, Bustesin alkol, Bustesin hamileler, Bustesin emzirme, Bustesin araç kullanımı, Bustesin fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uyarılar
Spinal anestezinin bazen özellikle gebe kadınlarda, interkostal kaslar ve diyaframda paralizle majör bloklara yol açabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
Lokal anestetikler miyokardın iletim kapasitesini düşürebileceğinden, II. veya IH. derece AV bloğu olan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Yaşlı hastalarda ve ileri derecede karaciğer hastalığı, ileri derecede böbrek fonksiyon bozukluğu veya genellikle genel durumunda bozukluk olan hastalarda özel dikkat gösterilmelidir.
Bupivakainin ve sınıf III antiaritmik ilaçların kullanımı kardiyak etkileri artırabileceğinden sınıf III antiaritmik ilaçlar (öm. amiodaron) ile tedavi edilen hastalar yakından izlenmeli ve EKG verileri dikkate alınmalıdır.
Tüm diğer anestetik ilaçlar gibi bupivakain de kanda yüksek konsantrasyon seviyesine neden olabilecek şekilde kullanım sonucunda santral sinir sistem ve kardiyovasküler sistemde akut toksik etkilere neden olabilir. Bu dumm özellikle damar bakımından zengin bölgelere yanlışlıkla intavasküler uygulama sonrasında ortaya çıkabilir.
Bupivakainin yüksek sistemik konsantrasyonları ile ilişkili olarak ventriküler aritmi, ventriküler fibrilasyon, ani kardiyovasküler kollaps ve ölüm bildirilmiştir. Bununla birlikte spinal anestezi için normal olarak kullanılan dozlarda yüksek sistemik konsantrasyonlar yaygın değildir. Spinal anestezide yaygın olmayan; ancak tehlikeli bir yan etki kardiyovasküler depresyon ve respiratuvar depresyon ile sonuçlanan kapsamlı veya total spinal bloktur. Kardiyovasküler depresyona kapsamlı sempatik blok neden olurken, bu dumm hipotansiyon ve bradikardi veya hatta kalp durması ile sonuçlanabilir. Respiratuvar depresyona diyafram dahil olmak üzere respiratuvar kasların inervasyonunun bloke edilmesi neden olabilir.
Yaşlı hastalarda ve gebeliğin geç evrelerindeki hastalarda yaygın veya total spinal blok açısından artmış bir risk söz konusudur. Bu nedenle bu hastalarda BUSTESİN %0,5 SPİNAL HEAVY’nin dozu azaltılmalıdır.
Spinal anestezi kan basıncında düşme ve bradikardiye yol açabilir. Risk kristaloidal ya da kolloidal solüsyonların intravenöz olarak uygulanmasıyla azaltılabilir. Kan basıncındaki düşme örneğin; intravenöz yoldan 5-10 mg efedrin ile derhal tedavi edilmeli ve enjeksiyon gerektiğinde tekrar edilmelidir.
Seyrek vakalarda spinal anestezi nörolojik hasara yol açabilir; bu parestezi, anestezi, motor zayıflık ve paralizi ile sonuçlanır. Multipl skleroz, hemipleji, parapleji ve nöromüsküler bozukluklar gibi nörolojik bozuklukların spinal anesteziden olumsuz olarak etkilendiği düşünülmemekle birlikte dikkat gösterilmelidir.
Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Kullanılan doza ve uygulama yoluna bağlı olarak bupivakain mental fonksiyonları hafifçe etkileyebilir, geçici olarak hareket ve koordinasyon sorunları ortaya çıkabilir. Bu ilacı kullanan hastaların araç ve makine kullanmamaları konusunda uyarılması gerekir.
Bustesin ile ilgili diğer bilgiler
- Bustesin Genel
- Bustesin Fiyat
- Bustesin Prospektüs
- Bustesin Kullananlar
- Bustesin Nedir
- Bustesin Kullanımı
- Bustesin Yan Etkileri
- Bustesin Etkileşimi
- Bustesin Gebelik
- Bustesin Saklanması
- Bustesin Muadili
- Uyarılar
- Bustesin Endikasyon
- Bustesin Kontrendikasyon
- Bustesin İçeriği
- Bustesin Dozu
- Bustesin Zararları
- Bustesin Formu
- Bustesin Farmakolojik Özellikler
- Bustesin Farmasötik Özellikler
- Bustesin Ruhsat Bilgileri