CALCIDOSE 600 mg/400 IU/32.5 mg 60 efervesan tablet Etkileşimi
İnventim Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Calcidose etkileşimi, Calcidose etken madde, Calcidose yardımcı maddeler, Calcidose alkol, Calcidose etkileşim, Calcidose kullananlar, Calcidose dozu, Calcidose kullanımı bilgisini içerir.
Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler
CALCİDOSE 600 mg/400 IU/32,5 mcg Efervesan Tablet ile diğer ilaçların kullanımı arasında prensip olarak en az 2 saatlik bir ara bırakılmalıdır.
Plazma konsantrasyonunu etkileyeceği için kalsiyum içeren diğer ilaçlar ve besinler ile birlikte kullanılmamalıdır.
Yüksek dozlarda kalsiyumun tiazid diüretikleri ile birlikte kullanımı hiperkalsemi ve süt alkali sendromu riskini artırabilir. Dijital kullanan hastalarda hiperkalsemi oluşturabileceği için kullanılmamalıdır.
Kandaki kalsiyum konsantrasyonunun artışı ile kardiyak glikozidlere karşı duyarlılık dolayısıyla kalp ritmi bozuklukları riski artabilir. Bu hastalarda EKG, kan ve idrardaki kalsiyum düzeyi takip edilmelidir.
Kalsiyum içeren preparatlar kalsiyum kanallarını doyurarak verapamil gibi kalsiyum kanal blokörlerinin etkinliğini azaltabilir.
Atenolol gibi beta blokerlerle kalsiyum içeren preparatların birlikte kullanılması beta blokerlerin kandaki seviyesini değiştirebilir.
Kalsiyum tuzları T4 emilimini azaltabilir, bu nedenle levotiroksin kullananlarda 4 saat ara ile kullanılmalıdır.
İçeriğindeki kolekalsiferol formundaki D vitamini kalsiyumun absorpsiyonunu artırdığı için dikkatli kullanılmalıdır.
Olestra, mineral yağlar, orlistat, kolestiramin ve kolestipol gibi safra asidi ayırıcıları kolekalsiferolün emilimini bozabilir.
Antikonvülsanlar, simetidin ve tiazidler kolekalsiferolün katabolizmasını artırabilir. Bu durumda ilave D vitamini desteği düşünülmelidir.
Vitamin D’nin, diğer D vitaminleri veya analogları ile birlikte kullanımı toksisite potansiyelini artırabilir.
Fenitoin ve barbitüratlar Vitamin D’ nin etkisini azaltabilir. Glukokortikoitlerle birlikte kullanımı Vitamin D’ nin etkisini azaltabilir. Vitamin K1’in yüksek dozları kullanıldığında protrombin baskılayıcı antikoagülanlara karşı geçici direnç oluşabilir. Oral antikoagülanlar (kumarinlar) ve K vitamini birlikte kullanıldığında antikoagülan etki antagonize olur. K vitamini kumarinlerin antikoagülan etkisini antagonize eder. Varfarin ve Vitamin K1 birlikte kullanıldığında çok önemli ilaç etkileşimleri görülebilir. K1 vitamini varfarinin farmakolojik olarak antagonistidir. K1 vitamini, çoğunlukla varfarin doz aşımında enternasyonal normalize orandaki (INR) artışı geri çevirmek için uygulanır. K vitaminin eksojen uygulamaları ve gizli vitamin K kaynakları varfarinin antikoagülan etkilerinin azalmasına ya da tersine dönmesine neden olabilir. Varfarin yanıtları genellikle K vitamini içeren ürünlerin kesilmesinden sonra geriye döner. CALCİDOSE 600 mg/400 IU/32,5 mcg Efervesan Tablet ile birlikte kullanıldıklarında, tetrasiklinler, kinolonlar, bazı sefalosporinler, ketokonazol, demir, sodyum florür, estramustin, bifosfonatların emilimi ve etkinlikleri azalabilir, aluminyum ve bizmut tuzlarının emilimi ve toksisiteleri artabilir.
CALCİDOSE 600 mg/400 IU/32,5 mcg Efervesan Tablet çinkonun emilimini azaltabilir. CALCİDOSE 600 mg/400 IU/32,5 mcg Efervesan Tablet polistiren sülfonatın potasyum bağlama yeteneğini azaltabilir.
CALCİDOSE kullanımı sırasında alkolden kaçınılmalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Özel popülasyonlara ilişkin bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.
Pediyatrik popülasyon:
Calcidose ile ilgili diğer bilgiler
- Calcidose Genel
- Calcidose Fiyat
- Calcidose Prospektüs
- Calcidose Kullananlar
- Calcidose Nedir
- Calcidose Kullanımı
- Calcidose Yan Etkileri
- Etkileşimi
- Calcidose Gebelik
- Calcidose Saklanması
- Calcidose Muadili
- Calcidose Uyarılar
- Calcidose Endikasyon
- Calcidose Kontrendikasyon
- Calcidose İçeriği
- Calcidose Dozu
- Calcidose Zararları
- Calcidose Formu
- Calcidose Farmakolojik Özellikler
- Calcidose Farmasötik Özellikler
- Calcidose Ruhsat Bilgileri