CAL-D-VITA 10 efervesan tablet Gebelik
Bayer Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Cal-D-Vita gebelik kategorisi C'dir. Cal-D-Vita hamilelik kategorisi, Cal-D-Vita gebelik kategorisi, Cal-D-Vita emzirme, Cal-D-Vita anne sütüne geçer mi, Cal-D-Vita laktasyon, Cal-D-Vita hamilelerde kullanımı, Cal-D-Vita ve bebek, Cal-D-Vita kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiye: Gebelik kategorisi C’dir.
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
Doğum kontrol yöntemleri üzerine bir etkisi bulunmadığına ve kullanırken doğum kontrolü uygulamasının gerekliliğine dair bir veri bulunmamaktadır.
Gebelik dönemi
Sınırlı sayıda gebelikte maruz kalma olgularından gelen veriler, kalsiyum + vitamin D kombinasyonun gebelik üzerinde ya da fetüsün/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunu göstermemektedir. Bugüne kadar herhangi önemli bir epidemiyolojik veri elde edilmemiştir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, üreme toksi sitesinin bulunduğunu göstermiştir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.
Bu Kalsiyum + Vitamin D kombinasyonu tavsiye edilen dozlarda kullanıldığı müddetçe gebelik döneminde genellikle güvenli kabul edilir. Ancak yine de, gebelikte yalnızca klinik olarak endike olduğunda ve doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Kronik doz aşımı fetüs ve yeni doğan için zararlı olabileceğinden dolayı önerilen doz aşılmamalıdır.
Gebelik süresince günlük alınacak doz 1500 mg kalsiyumu ve 600 IU D vitaminini aşmamalıdır.
Hayvanlarda, gebelik sırasında D vitamini doz aşımının teratojenik etkilerinin bulunduğu gösterilmiştir. Önerilen dozlarda kullanıldığında insanlar için teratojenik olduğuna dair kanıt yoktur.
Gebelik döneminde muhtemel aşırı D vitamini alımına bağlı olarak yenidoğanda gelişen doğumsal hiperkalsemi, fetusta pek çok yan etkiye sebep olabilir; retinopati, mental ve gelişim geriliği ile karakterize, paratiroid hormonun baskılanması, hipokalsemi, kasılma, nöbetler ve valvüler aort stenoz sendromu gibi.
Laktasyon dönemi
Bu Kalsiyum + Vitamin D kombinasyonu ürün tavsiye edilen dozlarda kullanıldığı müddetçe laktasyon döneminde genellikle güvenli kabul edilir. Ancak yine de, laktasyonda klinik olarak endike olduğunda ve doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.
Laktasyon süresince günlük alınacak doz 1500 mg kalsiyumu ve 600 IU D vitaminini aşmamalıdır.
Kalsiyum ve D vitamini anne sütü ile atılmaktadır (süte geçmektedir.) Bu emzirilen çocuğa kalsiyum veya D vitamini verileceği durumlarda göz önünde bulundurulmalıdır.
Üreme Yeteneği/Fertilite:
Bugüne kadar, vitamin D ve/veya kalsiyumun insanlarda üremeye ilişkin advers etki gösterdiğini kanıtlayan bir bilgi bulunmamaktadır.
Cal-D-Vita ile ilgili diğer bilgiler
- Cal-D-Vita Genel
- Cal-D-Vita Fiyat
- Cal-D-Vita Prospektüs
- Cal-D-Vita Kullananlar
- Cal-D-Vita Nedir
- Cal-D-Vita Kullanımı
- Cal-D-Vita Yan Etkileri
- Cal-D-Vita Etkileşimi
- Gebelik
- Cal-D-Vita Saklanması
- Cal-D-Vita Muadili
- Cal-D-Vita Uyarılar
- Cal-D-Vita Endikasyon
- Cal-D-Vita Kontrendikasyon
- Cal-D-Vita İçeriği
- Cal-D-Vita Dozu
- Cal-D-Vita Zararları
- Cal-D-Vita Formu
- Cal-D-Vita Farmakolojik Özellikler
- Cal-D-Vita Farmasötik Özellikler
- Cal-D-Vita Ruhsat Bilgileri