CAPD 18 STAY SAFE PERITON DIALIZ 2500 ml Uyarılar
Fresenius Medikal Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Capd Periton Dializ uyarılar, Capd Periton Dializ zararları, Capd Periton Dializ önlemler, Capd Periton Dializ riskler, Capd Periton Dializ yan etkisi, Capd Periton Dializ alerji, Capd Periton Dializ alkol, Capd Periton Dializ hamileler, Capd Periton Dializ emzirme, Capd Periton Dializ araç kullanımı, Capd Periton Dializ fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uyarılar
CAPD 18 STAY SAFE yalnızca aşağıdaki durumların dikkatli bir şekilde yarar-risk değerlendirmesinin ardından uygulanmalıdır:
- Kusmaya ve/veya diyareye bağlı elektrolit kaybı (bu durumda potasyum içeren bir periton diyaliz solüsyonunu geçici bir süre için uygulamak gerekli olabilir).
- Hiperparatiroidizm: Tedavi yeterli miktarda enteral kalsiyum desteğini sağlamak için kalsiyum içeren fosfat bağlayıcılar ve/veya D vitamini uygulamasını da içermelidir.
- Hipokalsemi: Kalsiyum içeren fosfat bağlayıcılar ve/veya D vitamini ile yeterli miktarda enteral kalsiyum desteğinin mümkün olmadığı durumlarda daha yüksek kalsiyum konsantrasyonuna sahip bir periton diyaliz solüsyonuna geçilmesi düşünülmelidir.
- Digitalis tedavisi: Serum potasyum seviyesinin düzenli olarak izlenmesi zorunludur. Ciddi hipokalemi potasyum içeren bir diyaliz solüsyonunun kullanılmasını ve bir diyetisyene danışmayı gerektirebilir.
Yüksek glukoz konsantrasyonlu periton diyaliz solüsyonları (%2.3 veya %4.25), dehidratasyonun engellenmesi, glukoz yükünün azaltılması ve peritoneal membrana özen gösterilmesi için dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.
Proteinlerin, aminoasitlerin ve vitaminlerin (özellikle suda çözünen vitaminler) kaybı, periton diyalizi esnasında kaçınılmazdır. Vitamin eksikliği olmaması için uygun bir diyet veya destek sağlanmalıdır.
Periton zarının transport karakteristikleri uzun-dönem periton diyalizi esnasında değişebilir bu ultrafiltrasyonda kayıp ile kendini gösterir. Ciddi vakalarda periton diyalizi durdurulmalı ve hemodiyaliz başlatılmalıdır.
Aşağıdaki parametrelerin izlenmesi tavsiye edilir:
- Aşırı hidrasyon ve dehidrasyonun erken tanısı için vücut ağırlığı,
- Serum sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfat, asit-baz dengesi ve kan proteinleri,
- Serum kreatinini ve üre,
- Kan şekeri,
- Paratiroid hormonu ve kemik metabolizmasının diğer göstergeleri,
- Residüel renal fonksiyon (periton diyaliz tedavisini adapte edebilmek için).
Peritonitin göstergesi olabileceği için, çıkan sıvının berraklığının, hacminin ve abdominal ağrı olup olmadığının izlenmesi zorunludur.
Nakliye veya depolama esnasında plastik ambalajlar hasar görebilir. Bu durum, diyaliz solüsyonunda kontaminasyon ve mikroorganizmaların artışına sebep olur. Bu nedenle, torba bağlantılarının yapılması ve diyaliz solüsyonunun kullanımından evvel ambalajın hasar görüp görmemiş olduğu dikkatlice kontrol edilmelidir. Bağlantılarda, kapakta, ambalaj birleşim yerlerinde ve köşelerde oluşmuş herhangi bir hasar minör de olsa kontaminasyon olasılığına karşı değerlendirilmelidir.
Hasar görmüş torbalar ve içeriği berrak olmayan torbalar asla kullanılmamalıdır.
Periton diyaliz solüsyonunu yalnızca ambalaj ve koruması hasar görmemiş olduğu durumlarda kullanınız.
Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Reçetelendiği şekilde kullanıldığında CAPD 'in araç ve makine kullanabilme üzerine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.
Capd Periton Dializ ile ilgili diğer bilgiler
- Capd Periton Dializ Genel
- Capd Periton Dializ Fiyat
- Capd Periton Dializ Prospektüs
- Capd Periton Dializ Kullananlar
- Capd Periton Dializ Nedir
- Capd Periton Dializ Kullanımı
- Capd Periton Dializ Yan Etkileri
- Capd Periton Dializ Etkileşimi
- Capd Periton Dializ Gebelik
- Capd Periton Dializ Saklanması
- Capd Periton Dializ Muadili
- Uyarılar
- Capd Periton Dializ Endikasyon
- Capd Periton Dializ Kontrendikasyon
- Capd Periton Dializ İçeriği
- Capd Periton Dializ Dozu
- Capd Periton Dializ Zararları
- Capd Periton Dializ Formu
- Capd Periton Dializ Farmakolojik Özellikler
- Capd Periton Dializ Farmasötik Özellikler
- Capd Periton Dializ Ruhsat Bilgileri