POLIMISIN oft. 3.5 gr merhem Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Majezik gebelik kategorisi D'dir. Majezik hamilelik kategorisi, Majezik gebelik kategorisi, Majezik emzirme, Majezik anne sütüne geçer mi, Majezik laktasyon, Majezik hamilelerde kullanımı, Majezik ve bebek, Majezik kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

İlacın etkin maddesi Flurbiprofen, Tiyokolşikosid‘dır. MAJEZIK DUO Topikal Sprey, ağrı kesici ve kas gevşetici bir ilaçtır. Romatizmal hastalıklar da dahil ağrı ile birlikte seyreden kas kasılmaları ile ilişkili hastalık belirtilerinin tedavisinde etkilidir. Omurganın (vertebral kolon-boyun, sırt, bel bölgesi) ağrılı kas kasılmalarında, akut ve kronik sırt-bel ağrılarında, ağrılı boyun tutulmasında, boyun ve kol bölgesindeki sinir ağrılarında, siyatik ağrıda ve kazaların veya spor yaralanmalarının neden olduğu kas ve eklemlerde oluşan burkulma, incinme ve ezilmelere bağlı ağrılarda kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Flurbiprofen > Vücut Yüzeyine Uygulanan Kas-Eklem Ağrısı İlaçları > Eklem ve Kas Ağrıları İçin Topikal İlaçlar > Topikal Nonsteroid Antienflamatuar > Flurbiprofen

ATC Kodu

M02AA19

Etkin Madde

Flurbiprofen 50 mg/ml

Barkodu

8699536510026

Satış Fiyatı

25.4 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

61

Sağlık Konuları

Diz ve Eklem Ağrıları , Osteoartrit

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFKW

İmal veya İthal

Ithal

NFC kodu

NSA

Eşd. ilaç grubu

E180A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Merhem

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Mevcut değil.

Gebelik dönemi

Halen topikal tetrasiklinin, hamile kadınlarda kullanımı üzerine kontrollü çalışmalar yoktur. Hamile kadınlarda sistemik tetrasiklinlerin kullanımı, fötüste iskelet gelişimi ve kemikbüyümesinin gecikmesi ile sonuçlanmıştır. Buna rağmen topikal tetrasiklinler, gebelik boyuncasadece muhtemel yararları, olası risklerden daha fazla olduğu zaman kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Topikal uygulanan tetrasiklinlerin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Tetrasiklinler, anne sütüne sistemik uygulamaları takiben geçmektedir. Anne sütü alan bebeklerde, ciddi zararlıreaksiyonların olma ihtimali nedeniyle, ilacın anne için olan önemi göz önüne alınarak anneninsüt vermeyi veya ilacı kesmesi yönünden bir karar verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Mevcut değil.