RENNIE 100 ml süspansiyon Dozu

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Apsi Staloral dozu, Apsi Staloral dozaj, Apsi Staloral doz aşımı, Apsi Staloral uygulama, Apsi Staloral kullanım şekli, Apsi Staloral kullanımı, Apsi Staloral kullanım süresi, Apsi Staloral açmı tokmu, Apsi Staloral nedir, Apsi Staloral ne için kullanılır, Apsi Staloral nasıl kullanılır, Apsi Staloral faydaları, Apsi Staloral etkileri, Apsi Staloral günde kaç kez, Apsi Staloral sabah mı akşam mı, Apsi Staloral fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinlerde ve 12 yaşından büyük çocuklarda; günde 3 defa 10 ml(=2 Ölçek süspansiyon; 1 ölçek=5 ml)tercihen yemeklerden bir saat sonra ve yatmadan önce alınması önerilir.

İhtiyaç halinde doz 10 mİ kadar artırılabilir.

Maksimum günlük 8 g kalsiyum karbonat dozu (55 mİ RENNİE Süspansiyon’a karşılık gelen) aşılmamalıdır

Tedavi sırasında şikayetler 2 haftadan daha fazla devam ederse, olası bir malignite varlığını ekarte etmek için klinik muayene yapılmalı ve şikayetlerin devam etme nedeni aydınlığa kavuşturulmalıdır.

Uygulama şekli:

Kullanmadan önce iyice çalkalayınız. Süspansiyon ölçekle ve seyreltilmeden alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği:

Temel antiasit etki mide asidinin nötralizasyonu yoluyla elde edilen lokal bir etki olduğundan uygulanabilir değildir. Kalsiyum ve magnezyum karaciğerde metabolize edilmezler.

Pediatrik popülasyon:

12 yaşın altındaki çocuklar için önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

RENNİE Süspansiyon kullanımının akut intoksikasyon semptomlarına yol açması beklenmez.

Özellikle böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda, kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonatın uzun süreyle yüksek dozlarda kullanılması, hiperkalsemi, hipermagnezemi, böbrek yetmezliği ve gastrointestinal semptomlara (bulantı, kusma, kabızlık), kas zayıflığına neden olabilecek alkaloza yol açabilir.

Bu durumlarda ürünün alımı durdurulmalı ve yeterli sıvı alımı teşvik edilmelidir. Ciddi aşın doz durumlarmda (öm. Süt-alkali sendromu), diğer rehidratasyon önlemleri(öm. İnfuzyon) gerekli olabileceğinden hekime danışılmalıdır.