NIASCOR 1000 mg E.R. 98 tablet Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alfoxil gebelik kategorisi C'dir. Alfoxil hamilelik kategorisi, Alfoxil gebelik kategorisi, Alfoxil emzirme, Alfoxil anne sütüne geçer mi, Alfoxil laktasyon, Alfoxil hamilelerde kullanımı, Alfoxil ve bebek, Alfoxil kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Alfoxil Şurup 250 mg; - Zatürre, - Bel soğukluğu (gonore), - Kulak enfeksiyonları, - İdrar yolları enfeksiyonları, - E. coli veya salmonella enfeksiyonlarının tedavilerinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Penisilinler > Geniş Spektrumlu Penisilinler > Amoksisilin

ATC Kodu

J01CA04

Etkin Madde

Amoksisilin 250 mg/5 ml

Barkodu

8699828030027

Geri Ödeme Kodu

A10287

Satış Fiyatı

7.04 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

12

Alternatif İlaç Sayısı

10

Sağlık Konuları

Yüksek Kolesterol

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFG5

İmal veya İthal

Ithal

NFC kodu

BAA

Eşd. ilaç grubu

E462B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Lipid bozuklukları için tipik olarak kullanılan dozlarda nikotinik asidin gebe kadınlara verilmesi durumunda fetal zarara neden olup olmadığı ya da üreme kapasitesini etkileyipetkilemediği bilinmemektedir. Hayvan çalışmaları tamamlanmamıştır.

Gebelik dönemi

NİASCOR, kesinlikle gerekmediği sürece gebe kadınlara reçetelenmemelidir.

Laktasyon dönemi

Nikotinik asidin anne sütüne geçtiği bildirilmiştir. Nikotinik asidin lipid değiştirici dozlarının süt çocuklarındaki ciddi advers reaksiyon potansiyeli nedeniyle ilaç tedavisininanne için olan önemi göz önüne alınarak emzirmeyi kesmek ya da ilacı kesmekkonusunda bir karar verilmelidir. Emziren annelerde NİASCOR ile ilgili hiçbir çalışmagerçekleştirilmemiştir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Dişi tavşanlara konsepsiyon öncesinden laktasyona kadar günde 0.3 g nikotinik asit dozu verilmiştir ve yavrularını teratoj enik etki olmadan doğurmuşlardır. Nikotinik asitveya NİASCOR ile daha ileri spesifik hayvan üreme çalışmaları gerçekleştirilmemiştir.