CIRRUS UZUN SALIM 14 film tablet Uyarılar
Chiesi Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Cirrus uyarılar, Cirrus zararları, Cirrus önlemler, Cirrus riskler, Cirrus yan etkisi, Cirrus alerji, Cirrus alkol, Cirrus hamileler, Cirrus emzirme, Cirrus araç kullanımı, Cirrus fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uyarılar
İçeriğinde bulunan psödoefedrin sebebiyle CİRRUS, diyabet, hipertiroidi, arteriyel hipertansiyon, taşikardi, kardiyovasküler hastalık, kardiyak aritmi, iskemik kalp hastalığı, glokomu, orta derecede böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda, 60 yaş üzerindeki hastalarda dikkatle kullanılmalıdır ve uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır. 5 günden uzun süre kullanılmamalıdır.
Ayrıca;
- dekonjestanlar, iştah kesiciler gibi sempatomimetik ilaçlar; amfetamin gibi psikostimülanlar (kardiyovasküler sistem üzerinde birleşik etkiler),
- trisiklik antidepresanlar,
- antihipertansif ilaçlar (antihipertansif etkilerin azalması),
- alkol veya diğer Santral Sinir Sistemi (SSS) depresanları (SSS baskılanmasımn artması ve performans bozukluğu),
- dijital (kardiyak aritmi riski) alan hastalarda ve
- antikolinerjik etkinin sakıncalı olduğu, prostat hipertrofisi (hiperplazisi) veya mesane boşalma tıkanıklığı olan hastalarda dikkat gereklidir.
Hemorajik inme riskini arttıran faktörleri olan hastalarda, CİRRUS’un bromokriptin, pergolid, lisurid, kabergolin, ergotamin gibi vazokonstriktörlerle veya nazal dekonjestan olarak oral veya nazal yoldan uygulanan diğer dekonjestan ilaçlarla (fenilpropanolamin, fenilefrin, efedrin) eş zamanlı kullanımına, vazokonstriksiyon ve kan basıncı artışı riski nedeniyle, dikkat edilmelidir.
Psödoefedrinin vazokonstriktör etkisi nedeniyle, inflamatuvar barsak hastalığında olduğu gibi, hiperkoagülasyon açısından risk grubundaki hastalarda da dikkat edilmesi önerilir.
Hipertansif hastalarda non-steroid antienflamatuvar ilaçlarla (NSAID’ler) eşzamanlı tedavide, hem psödoefedrin, hem de NSAID’ler kan basıncını arttırabileceğinden, dikkatli olmak gereklidir.
Diğer santral etkili stimülanlar gibi, psödoefedrinin de suistimali gözlemlenmiştir.
Galaktoz intoleransı, Lapp laktaz eksikliği veya glukoz-galaktoz malabsorpsiyonu gibi nadir kalıtımsal sorunları olan hastalar bu ilacı kullanmamalıdır.
İçeriğinde bulunan psödoefedrin sebebiyle CİRRUS’un, tanısı konmuş veya şüpheli konjenital uzamış QT sendromu veya Torsades de Pointes hastalarında kullanımından kaçınılmalıdır.
Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
CİRRUS’un önerilen dozunda; araç kullanma becerisi, uykuya dalma ve düz çizgide yürüme performansına ait objektif ölçümlerde, klinik olarak anlamlı bir etki gösterilmemiştir.
Klinik çalışmalarda, subjektif somnolans hissi bildirilmiş olduğundan, farklı bireylerde, farklı ilaçların gösterebileceği bu etkilerdeki değişkenlikler kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Normal önerilen dozlardan daha yüksek dozlarda santral sinir sistemi üzerinde etkiler meydana gelebilir.
Cirrus ile ilgili diğer bilgiler
- Cirrus Genel
- Cirrus Fiyat
- Cirrus Prospektüs
- Cirrus Kullananlar
- Cirrus Nedir
- Cirrus Kullanımı
- Cirrus Yan Etkileri
- Cirrus Etkileşimi
- Cirrus Gebelik
- Cirrus Saklanması
- Cirrus Muadili
- Uyarılar
- Cirrus Endikasyon
- Cirrus Kontrendikasyon
- Cirrus İçeriği
- Cirrus Dozu
- Cirrus Zararları
- Cirrus Formu
- Cirrus Farmakolojik Özellikler
- Cirrus Farmasötik Özellikler
- Cirrus Ruhsat Bilgileri