CLABEL 500 mg 14 film tablet Dozu
Nobel Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Clabel dozu, Clabel dozaj, Clabel doz aşımı, Clabel uygulama, Clabel kullanım şekli, Clabel kullanımı, Clabel kullanım süresi, Clabel açmı tokmu, Clabel nedir, Clabel ne için kullanılır, Clabel nasıl kullanılır, Clabel faydaları, Clabel etkileri, Clabel günde kaç kez, Clabel sabah mı akşam mı, Clabel fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji:
Yetişkinler İçin Doz Rehberi
Mikobakteriyel Enfeksiyonlar: Mikobakteriyel enfeksiyonlu yetişkin hastalarda önerilen başlangıç dozu günde 2 defa 500 mg’dir. Eğer 3 ila 4 hafta içinde klinik veya bakteriyolojik yanıt elde edilmezse, doz günde 2 defa 1000 mg’a çıkartılabilir. Yaygm MAC enfeksiyonlarının tedavisine, klinik ve mikrobiyolojik yarar sağlanıncaya kadar devam edilmelidir. Klaritromisin diğer antimikobakteriyel ilaçlarla kombinasyon halinde uygulanmalıdır.
Tüberküloz olmayan mikobakteriyel enfeksiyonların tedavisi doktorun kararına göre devam etmelidir.
MAC profilaksisi: Yetişkinler için tavsiye edilen klaritromisin dozu günde 2 defa 500 mg’dir.
H.pylori
eradikasyonunda doz: H.pylori eradikasyonu için şu doz rejimleri önerilmektedir. Üçlü tedavi rejimi:
Günde 2 defa 500 mg klaritromisin, günde 2 defa 1000 mg amoksisilin ve günde 2 defa 30 mg lansoprazol ile birlikte 10 gün uygulanır.
Günde 2 defa 500 mg klaritromisin, günde 2 defa 1000 mg amoksisilin ve günde 2 defa 20 mg omeprazol ile birlikte 10 gün uygulanır.
Uygulama sıklığı ve süresi:
Üst solunum yolu ve komplike olmayan deri enfeksiyonları için gereken 6-14 günlük tedavinin dışında, normal tedavi süresi 7-14 gündür.
Uygulama şekli:
Tabletler aç ya da tok karnına ve her gün aynı saatte yutulmalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/karaciğer yetmezliği:
Orta derecede böbrek yetmezliği (kreatinin klirensi 30 - 60 ml/dakika) olan hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur.
Ciddi böbrek yetmezliği (kreatinin klerensi 30 ml/dakikadan az) olan hastalarda günlük doz yarı yarıya azaltılmalıdır. Ciddi böbrek yetmezliği olan hastalar için günlük maksimum doz 500 mg’dir.
Günlük 500 mg’dan daha az doz ile sonuçlanan doz azaltmaları için, diğer klaritromisin formülleri (örneğin klaritromisin oral süspansiyonlar) bu hasta popülasyonlarında kullanılabilir. Bu hastalarda tedaviye 14 günden uzun süre devam edilmemelidir.
Karaciğer: Karaciğer fonksiyonu bozuk hastalara CLABEL uygulanırken dikkatli olunmalıdır.
Pediyatrik popülasyon: CLABEL 500 mg Film Tablet 12 yaşından küçük çocuklarda çalışılmadığından çocuklara verilmemelidir. Bu yaş altındaki çocuklarda kullanılmak üzere süspansiyon formları bulunmaktadır.
Doz aşımı ve tedavisi
Aşın miktarlarda klaritromisin aliminin, gastrointestinal (mide - bağırsak) semptomları vermesi beklenebilir. Bipolar bozukluk öyküsü olan bir hasta 8 g klaritromisin almış mental durumda değişmeler, paranoid davranışlar, hipokalemi ve hipoksemi görülmüştür. Aşın doza
eşlik eden advers reaksiyonlar, absorbe edilmemiş ilacm uygun eliminasyonu ve destekleyici tedavi ile kontrol altına alınmalıdır. Diğer makrolidlerle olduğu gibi, klaritromisinin serum seviyeleri hemodiyaliz veya peritoneal diyalizden etkilenmez.
Clabel ile ilgili diğer bilgiler
- Clabel Genel
- Clabel Fiyat
- Clabel Prospektüs
- Clabel Kullananlar
- Clabel Nedir
- Clabel Kullanımı
- Clabel Yan Etkileri
- Clabel Etkileşimi
- Clabel Gebelik
- Clabel Saklanması
- Clabel Muadili
- Clabel Uyarılar
- Clabel Endikasyon
- Clabel Kontrendikasyon
- Clabel İçeriği
- Dozu
- Clabel Zararları
- Clabel Formu
- Clabel Farmakolojik Özellikler
- Clabel Farmasötik Özellikler
- Clabel Ruhsat Bilgileri