CONTRAMAL retard 100 mg 30 tablet Dozu
Abdi İbrahim Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Contramal Retard dozu, Contramal Retard dozaj, Contramal Retard doz aşımı, Contramal Retard uygulama, Contramal Retard kullanım şekli, Contramal Retard kullanımı, Contramal Retard kullanım süresi, Contramal Retard açmı tokmu, Contramal Retard nedir, Contramal Retard ne için kullanılır, Contramal Retard nasıl kullanılır, Contramal Retard faydaları, Contramal Retard etkileri, Contramal Retard günde kaç kez, Contramal Retard sabah mı akşam mı, Contramal Retard fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi :
Doz ayarlaması, ağrının şiddetine ve hastanın verdiği bireysel yanıta göre göre yapılmalıdır. Genel olarak ağrıyı giderecek en düşük doz seçilmelidir.
Yetişkinlerde ve 12 Yaşın Üzerindeki Gençlerde: Başlangıç dozu sabah ve akşam olacak şekilde günde iki kez 50-100 mg tramadol hidroklorürdür. Eğer ağrı tedavisi etkisiz kalırsa doz günde iki kez 150-200 mg tramadol hidroklorüre yükseltilebilir.Tramadolün günlük dozu 400 mg’ı (4 tablet) aşmamalıdır.
CONTRAMAL RETARD tablet ilk alındığında, analjezik etkinin diğer formlara oranla daha geç başlayacağı unutulmamalıdır. İki kullanım arasındaki en kısa zaman aralığı 8 saat olmalıdır.
CONTRAMAL RETARD ile tedavide, ilaç bağımlılığı ve çekilme bulgularının oluşmasını engellemek için mümkün olan endikasyonlarda tedavi süresi kısa tutulmalı ve intermitan uygulama yapılmalıdır. CONTRAMAL RETARD ile uzun süreli tedavide, bağımlılık yapma olasılığı tümüyle göz ardı edilmemelidir. Bu nedenle tedavinin süresine ve gerekirse geçici olarak ilacın alınımının durdurulmasına doktor karar vermelidir.
Uygulama şekli:
CONTRAMAL RETARD, tabletler daima bütün olarak, bölmeden ve çiğnemeden, yeterli miktarda su ile, tercihen sabah ve akşam aç karnına veya yemeklerden sonra alınabilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :
Böbrek /Karaciğer yetmezliği: Böbrek ve/veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda tramadolün eliminasyonu gecikir. Şiddetli karaciğer ve/veya böbrek yetmezliği olan hastalar CONTRAMAL RETARD almamalıdır. Hafif veya orta dereceli böbrek ve/veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda, hekim doz aralığının uzatılmasını düşünebilir.
Pediyatrik popülasyon: CONTRAMAL RETARD tablet 12 yaşın altındaki çocuklar için uygun değildir.
Doz aşımı ve tedavisi
Semptomlar
Prensipte, tramadol ile zehirlenme belirtilerinin, diğer santral etkili analjeziklerin (opioidler) etkilerine benzemesi beklenir. Bunlar özellikle miyozis, kusma, kardiyovasküler kollaps, komaya dek değişen bilinç bozuklukları, konvülsiyonlar ve solunumun durmasına kadar varan solunum depresyonudur.
Tedavi
Genel acil müdahale ilkeleri uygulanır. Solunum yolu açık tutulur (aspirasyon!), semptomlara göre solunum ve dolaşımın sürdürülmesi sağlanır. Mide, kusturma (bilinci açık hastalarda) veya gastrik yıkama ile boşaltılır. Solunum depresyonu için antidot naloksondur. Hayvan deneylerinde naloksonun konvülsiyonlar üzerine etkisi yoktur. Bu vakalarda intravenöz diazepam verilmelidir.
Tramadol serumdan hemodiyaliz veya hemofiltrasyon ile minimal derecede elimine edilir. Bu yüzden CONTRAMAL RETARD ile akut zehirlenmelerin hemodiyaliz veya hemofiltrasyon ile tek başına tedavisi, detoksifikasyon için uygun değildir.
Aktif kömür ve gastrik lavaj uygulaması tramadolün yutulmasından sonraki 2 saat içinde yapılmalıdır.
Contramal Retard ile ilgili diğer bilgiler
- Contramal Retard Genel
- Contramal Retard Fiyat
- Contramal Retard Prospektüs
- Contramal Retard Kullananlar
- Contramal Retard Nedir
- Contramal Retard Kullanımı
- Contramal Retard Yan Etkileri
- Contramal Retard Etkileşimi
- Contramal Retard Gebelik
- Contramal Retard Saklanması
- Contramal Retard Muadili
- Contramal Retard Uyarılar
- Contramal Retard Endikasyon
- Contramal Retard Kontrendikasyon
- Contramal Retard İçeriği
- Dozu
- Contramal Retard Zararları
- Contramal Retard Formu
- Contramal Retard Farmakolojik Özellikler
- Contramal Retard Farmasötik Özellikler
- Contramal Retard Ruhsat Bilgileri