TIMOSOL %025 5 ml damla Gebelik

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cefbir gebelik kategorisi C'dir. Cefbir hamilelik kategorisi, Cefbir gebelik kategorisi, Cefbir emzirme, Cefbir anne sütüne geçer mi, Cefbir laktasyon, Cefbir hamilelerde kullanımı, Cefbir ve bebek, Cefbir kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Cefbir, Sefdinir etken maddeli Sefalosporinler grubuna dahil ilaçtır. Cefbir kronik bronşitin akut alevlenmesi, bademcik ve/veya yutak iltihabı, orta kulak iltihabı, cilt ile yumuşak doku enfeksiyonları, yüz kemiklerinin içindeki hava boşluklarının iltihabı ve de toplum kökenli akciğer iltihabı hastalıklarında kullanılır.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller > 3. Kuşak Sefalosporinler > Sefdinir

ATC Kodu

J01DD15

Etkin Madde

Sefdinir 300 mg

Barkodu

8697933150272

Geri Ödeme Kodu

A12323

Satış Fiyatı

10.77 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

48

Alternatif İlaç Sayısı

50

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFNU

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ACA

Eşd. ilaç grubu

E499A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C; D (ikinci ve üçüncü trimesterler için)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar ile ilgili yeterli klinik veri mevcut değildir. Gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Hamilelerde TİMOSOL ile yapılmış iyi kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Bununla birlikte beklenen yarar olası risklere karşı kesin olarak dengelenmelidir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. bölüm5.3.). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Annelere doğumdan kısa bir süre önce timolol göz damlası uygulandığında, yeni doğanda bradikardi, hipoglisemi ve solunum depresyonu görülebilir. Yeni doğanlarda diğer beta-blokörlerle, beta blokajı raporları mevcuttur. Bu nedenle, yeni doğanlar doğum sonrası birkaçgün için dikkatli bir şekilde gözlemlenmelidir.

TİMOSOL gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Oküler uygulama sonrası timolol anne sütüne geçer ve anne plazmasından daha yüksek konsantrasyonlarda birikebilir. Her ne kadar, anne sütüne geçen etkin madde miktarı, yenidoğan için bir risk oluşturmasa da, çocuk beta blokajın semptomları için, dikkatlice gözlenmişolmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

TİMOSOL’ün üreme yeteneği ve fertilite üzerine bir etkisi tespit edilmemiştir.