DANASIN 200 mg 100 kapsül Yan Etkileri
Koçak Farma Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Danasin yan etkileri, Danasin etkileri, Danasin zararları, Danasin belirtileri, Danasin uyarılar, Danasin önlemler, Danasin kilo aldırırmı, Danasin zayıflatırmı, Danasin zehirlenmesi, Danasin cinsellik, Danasin sorunlar, Danasin uykusuzluk, Danasin bağımlılık, Danasin bırakma bilgilerini içerir.
4.Olası yan etkiler nelerdir ?
Tüm ilaçlar gibi DANASIN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Aşağıdakilerden biri olursa, DANASİN’i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.
Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin DANASİN’e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
Yan etkiler aşağıdaki gibi sıralanmıştır;
Çok yaygın : 10 hastanın en az birinde görülebilir.
Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek : 1000 hastanın birinden az görülebilir.
Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.
Sıklığı bilinmeyen : Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülebilir.
Çok yaygınYaygın olmayan
Seyrek
Çok seyrek
Yan etkilerin raporlanması
Danasin'le tedavi edilen hastalarda aşağıdaki yan etkiler görülmüştür. Akne, ödem, hafif derecede hirsutizm, meme hacminde küçülme, sesin kalınlaşması, deri ve saçtaki yağ miktarının artması, kilo alma ve nadir olarak da klitoral hipertrofi. Ayrıca yüz ve boyunda kızarma,terleme, kaşıntı ile müterafık vajinit, vajinal salgıda azalma, yanma ve vajinal kanamalar, nervözite ve emosyonel labilite gibi hipoöstrojenik belirtiler rapor edilmiştir. Günde 400 mg'ın üstünde Danasin dozlarında serum enzimleri değerlerinde yükselmeler ve/veya sarılık ile müterafık hepatik fonksiyon bozuklukları bildirilmiştir. Allerjik reaksiyonlar : Deri döküntüleri ve nadiren nazal konjesyon. Santral Sinir Sisteminde : Baş dönmesi, baş ağrısı, uyku bozuklukları, yorgunluk, tremor, nadiren ekstremitelerde paresteziler, görme bozuklukları,anksiyete, depresyon, iştahta değişiklikler, ürpermeler. Gastro-intestinal Sistemde : Gastroenterit ve nadiren de bulantı,kusma, konstipasyon. Kas ve İskelet Sisteminde : Kas krampları veya spazmları, eklemlerde hareket zorluğu, eklem ödemleri, sırt-ense ve bacaklarda ağrılar. Üro-jenital Sistem : Hematüri, mensturasyon bozuklukları, amenore. Diğerleri : Diyabetik hastalarda ensülin miktarında artma ve anormal glükoz tolerans testleri, saç dökülmesi, libidoda değişiklikler, kan basıncında yükselme, lokopeni,trombositopeni.