ZOVIRAX FORTE 400 mg 100 ml süspansiyon Gebelik

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Diamicron gebelik kategorisi B'dir. Diamicron hamilelik kategorisi, Diamicron gebelik kategorisi, Diamicron emzirme, Diamicron anne sütüne geçer mi, Diamicron laktasyon, Diamicron hamilelerde kullanımı, Diamicron ve bebek, Diamicron kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Diamicron Tablet; insüline bağımlı olmayan diyabet (tek başına diyetin yeterli olmadığı tip 2 diyabet) tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Diyabet (Şeker Hastalığı) İlaçları > Oral Antidiyabetik İlaçlar > Sülfonamidler > Gliklazid

ATC Kodu

A10BB09

Etkin Madde

Gliklazid 80 mg

Barkodu

8699522702398

Geri Ödeme Kodu

A08739

Satış Fiyatı

7.93 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

25

Alternatif İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Antiviral

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKES3

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

DGK

Eşd. ilaç grubu

E007E

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Süspansiyon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

Sınırlı sayıdaki gebelikte maruz kalma olgularına ilişkin veriler, asiklovir’in gebelik üzerinde ya da fetusun/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunugöstermemektedir. Bugüne kadar herhangi önemli bir epidemiyolojik veri elde edilmemiştir.Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /embriyonal / fetal gelişim / doğum ya dadoğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir (bkz. kısım 5.3).

Asiklovir pazara çıktıktan sonra herhangi bir asiklovir formülasyonu kullanan bayanlarda gelişen gebelikler, gebelik kayıtları halinde dökümente edilmiştir. Bu kayıtlardan elde edilenbulgular, tüm popülasyon ile asiklovir kullanan hastalarda görülen doğum kusurları sayısıkarşılaştırıldığında bir artış olmadığını göstermiştir ve herhangi bir doğum kusuru genel birneden öne sürmek için daha önce rastlanmamış bir özellik veya tutarlı bir paterngöstermemiştir.

Asiklovirin kullanımı ancak potansiyel yararların bilinmeyen muhtemel risklere ağır bastığı durumlarda düşünülmelidir.

Laktasyon dönemi

200 mg asiklovirin günde 5 kez oral uygulanmasını takiben asiklovir anne sütünde bu dozda ulaşılan plazma düzeylerinin 0.6-4.1 katı konsantrasyonlarda saptanmıştır. Bu düzeyler annesütü ile beslenen bebeklerin 0.3 mg/kg/gün’e kadar asiklovir dozuna maruz kalmalarıihtimalini gösterir. Bu nedenle emziren anneye ZOVIRAX uygulanırken dikkatli olunmasıönerilir.

Üreme yeteneği/ Fertilite

Bkz: Klinik Çalışmalar