DESAL 40 mg 50 tablet { Biofarma } Zararları
Biofarma Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Desal zararları, Desal önlemler, Desal riskler, Desal uyarılar, Desal yan etkisi, Desal istenmeyen etkiler, Desal cinsel, Desal etkileri, Desal tedavi dozu, Desal aç mı tok mu, Desal hamilelik, Desal emzirme, Desal alkol, Desal kullanımı bilgilerini içerir.
İstenmeyen etkiler
Sıklıklar, fiırosemidin çeşitli dozlarda veya endikasyonda verildiği toplam 1387 hasta üzerinde gerçekleştirilen çalışmaları referans alan literatür verisine dayanmaktadır. Aymistenmeyen etki için farklı bir sıklık kategorisi elde edilmesi durumunda, sıklığı en yüksekolan kategori seçilmiştir.
Uygulanabilir olduğunda, aşağıdaki sıklık aralığı kullanılır.
Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ve < 1/100); seyrek (>1/10.000 ila < 1/1.000); çok seyrek (< 1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerdenhareketle tahmin edilemiyor)
Kan ve lenf sistemi hastalıkları
Yaygm: Hemokonsantrasyon Yaygın olmayan: TrombositopeniSeyrek: Lökopeni, eozinofili
Çok seyrek: Agranülositoz, aplastik anemi veya hemolitik anemi Bağışıklık sistemi hastalıkları
Seyrek: Şiddetli anafilaktik veya anafilaktoid reaksiyonlar (örn. şokla birlikte)
Metabolizma ve beslenme hastalıkları
Çok yaygm: Elektrolit bozuklukları (semptomatik olanlar dahil), özellikle yaşlı hastalarda hipovolemi ve dehidratasyon, kan kreatininde artış, trigliserid serum düzeyinde artışYaygm: Hiponatremi, hipokloremi, hipokalemi ve kan kolesterolünde artış, serum üreik asitartışı ve gut atakları
Yaygm olmayan: Glukoz toleransında bozulma. Diabetes mellitus hastalarında bu durum metabolik kontrolün bozulmasına yol açabilir; latent diabetes mellitus manifest olabilir.Bilinmiyor: Hipokalsemi, hipomagnezemi, kanda üre artışı, metabolik alkalozis, fiırosemidinkötüye kullanımı ve /veya uzun süreli kullanımı çerçevesinde Pseudo-Barter sendromu.
Sinir sistemi hastalıkları
Yaygm: Hepatoselüler yetersizliği olan hastalarda hepatik ensefalopati Seyrek: Parestezi
Kulak ve iç kulak hastalıkları
Yaygm olmayan: Özellikle de böbrek yetersizliği, hipoproteinemi (örn., Nefrotik sendromda) olan hastalarda ve/veya intravenöz fiırosemid çok hızlı verildiğinde, çoğunlukla geçiciolmakla birlikte işitme bozuklukları. Furosemidin oral veya IV uygulaması sonrasında, bazengeri dönüşümsüz olabilen sağırlık olguları bildirilmiştir.
Seyrek: Tinnitus
Vasküler hastalıklar
Çok yaygm (intravenöz uygulama için): Ortostatik hipotansiyonu içeren hipotansiyon Seyrek: VaskülitBilinmiyor: Tromboz
Gastrointestinal hastalıklar
Yaygın olmayan: Bulantı,
Seyrek: Kusma, diyare Çok seyrek: Akut pankreatit
Hepato-bilier hastalıklar
Çok seyrek: Kolestaz, transaminazlarda artış
Deri ve deri altı doku hastalıkları
Yaygın olmayan: Kaşıntı, ürtiker, döküntüler, büllöz dermtit, eritema multiforme, pemfigoid, eksfolyatif dermatit, purpura, fotosensitivite reaksiyonu
Bilinmiyor: Stevens-Johnson sendromu, toksik epidermal nekroliz, AJEP (akut jeneralize ekzantem püstülöz) ve DRESS (Eozinofili ve sistemik semptomlar ile birlikte ilaç döküntüsü)
Böbrek ve idrar yolu hastalıkları
Yaygın: İdrar miktarında artış Seyrek: Tübülointerstisyel nefrit
Bilinmiyor: İdrarda solunum artışı, idrarda klorür artışı, idrar retansiyonu (kısmi idrar çıkışı obstrüksiyonu olan hastalarda), prematüre bebeklerde nefrokalsinoz / nefrolithiyazis / böbrekyetmezliği
Konjenital ve kalıtımsal / genetik hastalıklar
Bilinmiyor: Furosemidin prematüre bebeklere yaşamın ilk haftası içinde uygulanması halinde, patent ductus arteriosusun devam etme riskinde artış
Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar
Seyrek: Ateş
Bilinmiyor: İntramüsküler enjeksiyonu takiben ağrı gibi lokal reaksiyonlar Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması
Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir (www.titck. gov.tr: e-posta: tufam@titck.gov.tr: tel: O 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).
Desal ile ilgili diğer bilgiler
- Desal Genel
- Desal Fiyat
- Desal Prospektüs
- Desal Kullananlar
- Desal Nedir
- Desal Kullanımı
- Desal Yan Etkileri
- Desal Etkileşimi
- Desal Gebelik
- Desal Saklanması
- Desal Muadili
- Desal Uyarılar
- Desal Endikasyon
- Desal Kontrendikasyon
- Desal İçeriği
- Desal Dozu
- Zararları
- Desal Formu
- Desal Farmakolojik Özellikler
- Desal Farmasötik Özellikler
- Desal Ruhsat Bilgileri