DESMOVITAL %0.1 mg/ml 6 ml burun spreyi Dozu
Er-Kim Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Desmovital dozu, Desmovital dozaj, Desmovital doz aşımı, Desmovital uygulama, Desmovital kullanım şekli, Desmovital kullanımı, Desmovital kullanım süresi, Desmovital açmı tokmu, Desmovital nedir, Desmovital ne için kullanılır, Desmovital nasıl kullanılır, Desmovital faydaları, Desmovital etkileri, Desmovital günde kaç kez, Desmovital sabah mı akşam mı, Desmovital fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi
1 doz sprey, 0.1 ml, 10 mikrogram desmopressin asetata karşılık gelir.
Santral diabetes insipidus:
Testten sonra doz kişiye göre belirlenir. Yetişkinler için normal doz günde 1-2 defa 10-20 mikrogram, çocuklar için günde 1-2 defa 10 mikrogram’dır. Eğer su retansiyonu /hiponatremibelirtileri ortaya çıkarsa, tedavi geçici olarak durdurulmalı ve doz yeniden ayarlanmalıdır.
İdrar yoğunlaştırma kapasite testi:
İdrar yoğunlaştırma kapasitesini belirlemek için teşhis amaçlı kullanılır.
Yetişkinler için normal doz 40 mikrogram’dır. 1 yaşından büyük çocuklarda doz 20 mikrogram, 1 yaşından küçük çocuklarda ise 10 mikrogram’dır.
Uygulandıktan sonra DESMOVİTAL 1 saat içinde idrarla hemen atılır. Ozmolalitenin ölçülmesi için ilk 8 saatte 2 idrar numunesi alınır.
Uygulama şekli
DESMOVİTAL ilk defa kullanılacağı zaman; uygulamadan önce sprey başlığına 5 defa basılarak iyi bir püskürtme elde edilmesi sağlanmalıdır. Eğer ilaç son 7 gün kullanılmamışsakullanmadan önce düzgün bir sprey edilene kadar birkaç kez spreye basılması gereklidir.
DESMOVİTAL intranazal yol ile kullanılır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Bildirilmemiştir.
Pediyatrik popülasyon:
Santral diabetes insipidus: Çocuklar için normal doz günde 1-2 defa 10 mikrogram.
İdrar yoğunlaştırma kapasite testi: 1 yaşından büyük çocuklarda doz 20 mikrogram, 1 yaşından küçük çocuklarda ise 10 mikrogram.
Geriyatrik popülasyon: Yaşlı hastalarda hiponatremi görülme riski daha yüksektir.
Santral diabetes insipidus: Günde 1-2 defa 10-20 mikrogram.
İdrar yoğunlaştırma kapasite testi: 40 mikrogram.
Doz aşımı ve tedavisi
Toksisite:
Fazla sıvı alımıyla birlikte alınan normal dozlar bile su zehirlenmesine neden olabilir. 0,3 mikrogram/kg i.v. ve 2,4 mikrogram/kg intranazal dozları aşan dozlar, çocuklarda veyetişkinlerde sıvı alımına eşlik eden hiponatremi ve konvülsiyonlara neden olmuştur. Diğeryandan, 5 aylık bir bebeğe intranazal olarak uygulanan 40 mikrogram ve 5 yaşındaki birçocuğa intranazal olarak uygulanan 80 mikrogram, hiç bir semptoma yol açmamıştır.Yenidoğana parenteral olarak uygulanan 4 mikrogram, oligüri ve kilo alımına nedenolmuştur.
Aşırı dozlar sıvı retansiyonu ve/veya hiponatremi ile birlikte etki süresinin uzamasına neden olur.
Semptomlar:
Hiponatremi ile aynı semptomlardır. Baş ağrısı, mide bulantısı, sıvı retansiyonu, hiponatremi, hipoosmolalite, oligüri, SSS depresyonu, konvülsiyonlar, pulmoner ödem.
Tedavi:
Doz aşımı artan sıvı retansiyonu ve hiponatremi riski ile birlikte etki süresinin uzamasına neden olabilir. Hiponatremi tedavisi kişiye özgü olmasına rağmen, aşağıdaki genel önlemleralınabilir.
Hiponatremi, desmopressin tedavisinin kesilmesi ve sıvı kısıtlaması ile tedavi edilir. Eğer hastada semptomlar varsa, izotonik veya hipertonik sodyum klorür infüzyonu verilebilir. Sıvıretansiyonu ciddi ise (konvülsiyonlar ve bilinç kaybı) furosemid ile tedavi edilir.
Desmovital ile ilgili diğer bilgiler
- Desmovital Genel
- Desmovital Fiyat
- Desmovital Etkileşimi
- Desmovital Gebelik
- Desmovital Muadili
- Desmovital Uyarılar
- Desmovital Endikasyon
- Desmovital Kontrendikasyon
- Desmovital İçeriği
- Dozu
- Desmovital Zararları
- Desmovital Formu
- Desmovital Farmakolojik Özellikler
- Desmovital Farmasötik Özellikler
- Desmovital Ruhsat Bilgileri