NICOTINELL TTS 30 52.5 mg 7 flaster Gebelik

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Amlokard gebelik kategorisi D'dir. Amlokard hamilelik kategorisi, Amlokard gebelik kategorisi, Amlokard emzirme, Amlokard anne sütüne geçer mi, Amlokard laktasyon, Amlokard hamilelerde kullanımı, Amlokard ve bebek, Amlokard kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Amlokard 5 mg; Amlodipin içeren bir ilaçtır. Amlodipin yüksek tansiyonun (hipertansiyonun) tedavisinde kullanılır ve hastaların çoğunda tek başına kullanılabilir. Tek bir antihipertansif ajanla yeterince kontrol altına alınamayan hastalarda, Amlodipin'in tedaviye ilave edilmesi fayda sağlayabilir. Amlodipin tiazid diüretikler, beta blokerler veya ACE inhibitörleriyle kombine kullanılmıştır. Amlodipin hem kronik stenoza bağlı (stabil angina) hem de koroner vazospazm veya vazokonstriksiyona bağlı (prinzmetal veya varyant angina) angina pectoris tedavisinde endikedir.Amlodipin, klinik tablonun muhtemel bir vazospastik, vazokonstriktif bir komponentin varlığını düşündürdüğü ve her ikisinde kanıtlanmadığı durumlarda kullanılabilir.

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Kalsiyum Kanal Blokerleri > Seçici kalsiyum kanal blokerleri > Dihidropiridin Türevleri > Amlodipin

ATC Kodu

C08CA01

Etkin Madde

Amlodipin 5 mg

Barkodu

8699536010229

Geri Ödeme Kodu

A00679

Satış Fiyatı

225.1 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

33

Alternatif İlaç Sayısı

65

Sağlık Konuları

Yüksek Tansiyon , Anjina

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

JWN

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Nikotinin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz; bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda tütün tüketiminin bırakılması nikotin replasman tedavisi yapılmadan önerilmektedir.

Gebe kadınlarda sigara içme, gebelik süresince üçüncü trimestere kadar tütüne maruz kalma ile bağlantılı olarak rahim içi büyümenin gecikmesine, utero fetal ölüme, erken doğum ya da neonatal hipotrofiye neden olabilir.

Ağır nikotin bağımlısı olan gebe içicilerde, sigara içiminin kesilmesi sağlanamayabileceğinden herhangi bir substitusyon terapisine başlanmadan önce doktora danışılmalıdır. Nikotin replasman tedavisi ile ya da replasman tedavisiz sigarayı bırakma izole olarak değerlendirilmemeli fakat genel durum göz önüne alınarak psikolojik ve sosyolojik durum ve diğer madde bağımlılığına bağlı durumlar hesaba katılmalıdır. Sigarayı bırakma uzmanına danışılması önerilir.

Substitusyon tedavisindeki nikotinin de fetus üzerinde etkileri olabilir. Üçüncü trimesterde görülen ve doğuma yakın fetusu etkileyebilecek hemodinamik etkiler (ör. kalp atışındaki değişiklikler) gibi advers etkiler gösterilmiştir. Bununla birlikte, aşağıdaki durumlar düşünüldüğünde fetus için, sigara kullanımının devam etmesi ile beklenenden daha az risklidir.

• maksimum plazma konsantrasyonları inhale nikotin ile karşılaştırıldığında daha az nikotine maruziyet,

• polisiklik hidrokarbonlara ve karbon monoksite maruziyetin olmaması.

Bu nedenle NICOTINELL TTS gebeliğin altıncı ayından sonra, sigarayı bırakamayan gebelerde ancak medikal gözetim altında kullanılabilir.

Laktasyon dönemi

Nikotin, terapötik dozlarda bile bebeği etkileyebilecek miktarlarda süte geçebilmektedir. Nikotin replasman tedavisi ürünleri, sigara içmenin kendisi gibi olduğundan emzieme döneminde kaçınılmalıdır. Sigara bırakılmamış ise nikotinin oral formaları transdermal sistemlere tercih edilmelidir. NICOTINELL TTS kullanımına emzirme döneminde ancak doktor tavsiyesi ile başlanabilir.

Üreme yeteneği (Fertilite)