DIKLORON 75 mg IM 4 ampül Etkileşimi
Deva Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Dikloron etkileşimi, Dikloron etken madde, Dikloron yardımcı maddeler, Dikloron alkol, Dikloron etkileşim, Dikloron kullananlar, Dikloron dozu, Dikloron kullanımı bilgisini içerir.
Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler
Lityum ve Digoksin: Diklofenak, lityum ve digoksinin plazma konsantrasyonlarını arttırır.
Antikoagülanlar: Her ne kadar diklofenak ile varfarin tipi antikoagülanlar arasında bir etkileşim görülmemişse de diklofenak ve antikoagülanları beraber alan hastalarda, çok ender de olsa kanama riskinin arttığı bildirilmiştir. Bu durumda antikoagülan ilaç dozunun değişmesine gerek yoktur, ancak hastaların dikkatle izlenmesi tavsiye edilir.
Antidiyabetikler: Diklofenak, antidiyabetik ilaçların klinik etkilerini etkilemeksizin verilebilir. Diklofenak ile birlikte insülin veya oral hipoglisemikler kullanıldığında, hipoglisemik veya hiperglisemik etki görülebildiğinden, bu ilaçların dozunda ayarlamaya gidilmelidir.
Siklosporin: Siklosporin ile aynı zamanda diklofenak dahil NSAİ ilaç kullanılması nefrotoksisiteyi arttırabilir. Bu durumun siklosporin ve NSAİ ilaçların ikisinin de renal antiprostaglandin etkilerinin birleşmesinden dolayı olabileceği düşünülmektedir.
Metotreksat: NSAİ ilaçların metotreksat ile tedaviden sonraki 24 saatten az bir zaman aralığında verilmemesine dikkat edilmelidir. Aksi takdirde metotreksatın plazma konsantrasyonları yükseleceğinden toksisitesi artabilir.
Kinolon Türevi Antimikrobiyal İlaçlar: Kinolon ve NSAİ ilaçların etkileşimi sonucunda çok nadir de olsa konvülsiyonlar görülebilir. Bu etki daha önceden epilepsi veya konvülsiyon hikayesi olmayan bireylerde de görülebilir. NSAİ ilaç almakta olan hastalarda kinolon türevi ilaç kullanımı konusunda dikkatli olunmalıdır.
Diğer NSAİİ ve Kortikosteroidler: Diklofenakın aspirin veya kortikosteroidlerle beraber kullanılması gastrointestinal kanama riskini arttırabilir.
Diüretikler: Diklofenak da diğer non-steroidal antiinflamatuvarlar gibi diüretiklerin aktivitesini inhibe edebilmektedir. Potasyum tutan diüretiklerle birlikte kullanılmaları serum potasyum düzeylerinde artmalara neden olabilir.
Kalp Glikozitleri: NSAİ ilaçlar ile kalp glikozitlerinin eş zamanlı kullanımı kardiyak bozukluğunu şiddetlendirebilir, glomerüler filtrasyon oranını düşürebilir ve plazma glikozid seviyelerini yükseltebilir.
Mifepriston: NSAİ ilaçlar mifepristonun etkilerini azaltabileceğinden dolayı mifepriston alımından sonraki 8-12 gün kullanılmamalıdır.
Antihipertansifler: Antihipertansif ilaçlarla (ör:beta-blokörler, ADE inhibitörleri, diüretikler) beraber NSAİ ilaçların kullanımı, prostaglandin sentezini inhibe ettiklerinden dolayı antihipertansif etkiyi azaltabilir.
Dikloron ile ilgili diğer bilgiler
- Dikloron Genel
- Dikloron Fiyat
- Dikloron Prospektüs
- Dikloron Kullananlar
- Dikloron Nedir
- Dikloron Kullanımı
- Dikloron Yan Etkileri
- Etkileşimi
- Dikloron Gebelik
- Dikloron Saklanması
- Dikloron Muadili
- Dikloron Uyarılar
- Dikloron Endikasyon
- Dikloron Kontrendikasyon
- Dikloron İçeriği
- Dikloron Dozu
- Dikloron Zararları
- Dikloron Formu
- Dikloron Farmakolojik Özellikler
- Dikloron Farmasötik Özellikler
- Dikloron Ruhsat Bilgileri