LASTET 50 mg 20 kapsül Gebelik

Onko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clonex gebelik kategorisi D'dir. Clonex hamilelik kategorisi, Clonex gebelik kategorisi, Clonex emzirme, Clonex anne sütüne geçer mi, Clonex laktasyon, Clonex hamilelerde kullanımı, Clonex ve bebek, Clonex kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Clonex 25 mg; - Parkinson hastalığı süresince ortaya çıkan birtakım ruhsal bozukluklar; - Şizofreni (Gerçeklerden uzaklaşma, kendini yalnız hissetme, dış dünya ile ilişkiyi kesme, garip ve korkutan düşüncelere sahip olma, halüsinasyonlar görme, zihin karışıklığı ve zihinsel yeteneklerin kaybı şeklindeki duygu ve düşüncelerin görüldüğü ruhsal bozukluk hali) veya benzer rahatsızlıkları olan kişilerde intihar davranışı riskinin azaltılmasına yardımcı olarak ya da geçmiş durumu esas alınarak intihar davranışı riski taşıdığı düşünülen durumlar; - Tedaviye direnç gösteren veya ilaçlara yanıt vermeyen (yeterli süre için reçetelendirilen hastalığa özgü en az iki farklı ilacın kullanımına rağmen tatminkar iyileşmenin az olduğu) veya bu ilaçlara toleransı olmayan, tahammülsüzlük gösteren (ciddi ve tedavi edilemeyen, istenmedik ve beklenmedik yan etkilerin oluştuğu) şizofreni rahatsızlıkları tedavilerinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Psikoleptikler (Psikolojik İlaçlar) > Antipsikotikler > Diazepinler, Oksazepinler ve Tiyazepinler > Klozapin

ATC Kodu

N05AH02

Etkin Madde

Klozapin 25 mg

Barkodu

8699650151211

Geri Ödeme Kodu

A04572

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

4

Alternatif İlaç Sayısı

3

Sağlık Konuları

Akciğer Kanseri , Testis Kanseri

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF0R

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ACA

Eşd. ilaç grubu

E143B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi D’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü(Kontrasepsiyon)

LASTET genetik yapıya zarar verebilir. Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar hamile kalmaktan kaçınmalıdırlar.

LASTET ile tedavi edilen erkeklerin tedavi sırasında ve tedavi sonrası 6 aylık dönem içinde çocuk sahibi olmamaları ve LASTET tedavisinden sonra irreversibl infertilite olasılığından dolayı, tedaviye başlamadan önce spermlerini sperm bankasında saklama uygulaması hakkında uzman bir kuruma danışmaları önerilmektedir.

Gebelik dönemi

LASTET ile gebe kadınlarda yapılmış yeterli ve kontrollü çalışma bulunmamaktadır. LASTET genetik yapıya zarar verebilir ve embriyo gelişimini olumsuz etkileyebilir. LASTET hamilelik sırasında kullanılmamalıdır. Hamile hastalarda ilacın tedavi için endikasyonu hayati önemdeyse, anne kamındaki çocuğun maruz kalacağı riskler hakkında tıbbi konsültasyon yapılmalıdır.

Tedavi sırasında hasta hamile kalacak olursa, genetik konsültasyona başvurulmalıdır.

Laktasyon dönemi

LASTET ile tedavi sırasında emzirme durdurulmalıdır.

Üreme yeteneği/ Fertilite