EQICEFT- IM 500 mg 1 flakon Gebelik

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Olfrex Easy Tab gebelik kategorisi B'dir. Olfrex Easy Tab hamilelik kategorisi, Olfrex Easy Tab gebelik kategorisi, Olfrex Easy Tab emzirme, Olfrex Easy Tab anne sütüne geçer mi, Olfrex Easy Tab laktasyon, Olfrex Easy Tab hamilelerde kullanımı, Olfrex Easy Tab ve bebek, Olfrex Easy Tab kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Olfrex 5 mg olanzapin etken maddesine sahip olup, şizofreni grubu psikotik bozuklukların tedavi edilmesi amacıyla kullanılır. Olfrex 5 mg 13 ile 17 yaş arası gençlerde ve de erişkinlerde bipolar bozuklukta orta derece ile ağır geçen manik dönemlerin tedavisi ve reküranslarının önlenmesi için kullanılır. Olfrex 5 mg 13-17 yaş aralığındaki gençlerde kullanımı çok tedbirli olmalı ve tabi ayrıca tüm yaş grupları için mutlak doktor kontrolü ile uygulama ve doz kontrolü yapılmalıdır.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Psikoleptikler (Psikolojik İlaçlar) > Antipsikotikler > Diazepinler, Oksazepinler ve Tiyazepinler > Olanzapin

ATC Kodu

N05AH03

Etkin Madde

Olanzapin 5 mg

Barkodu

8699814270161

Geri Ödeme Kodu

A02783

Satış Fiyatı

31.51 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

38

Alternatif İlaç Sayısı

43

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFO7

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FPB

Eşd. ilaç grubu

E061D

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadın la r/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda seftriakson kullanımına ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Ancak, seftriaksonun hormonal kontraseptif ilaçların etkinliği üzerinde ters etki gösterme olasılığı bulunmaktadır. Bu nedenle, hastalara seftriakson tedavisi sırasında veya tedaviyi takip eden ilk ay destekleyici ve hormonal olmayan kontraseptif önlemlerin kullanılması önerilmektedir.

Gebelik dönemi

Seftriakson plasenta engelini aşar. İnsanda gebelikte kullanımının güvenirliliği henüz kesinleşmemiştir. Hayvanlarda yürütülen üreme çalışmaları embriyotoksisite, fetotoksisite, teratojenisite veya doğumda, perinatal ve postnatal gelişimde erkek veya dişi fertilitesinde olumsuz etkiler göstermemiştir. Primatlarda embriyotoksisite veya teratojenisite gözlenmemiştir.

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Seftriakson anne sütüne küçük miktarlarda da olsa geçtiği için, emziren annelerde bu durumun göz önünde bulundurulması önerilmektedir.