ZOPHRALEN IV 4 mg/2ml ampül Gebelik

Dem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Spectracef Pediatrik gebelik kategorisi B'dir. Spectracef Pediatrik hamilelik kategorisi, Spectracef Pediatrik gebelik kategorisi, Spectracef Pediatrik emzirme, Spectracef Pediatrik anne sütüne geçer mi, Spectracef Pediatrik laktasyon, Spectracef Pediatrik hamilelerde kullanımı, Spectracef Pediatrik ve bebek, Spectracef Pediatrik kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Spectracef Pediatrik; aşağıda belirtilen durumlarda, duyarlı mikroorganizmaların sebep olduğu, hafif ve orta dereceli enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. • Alt solunum yolu enfeksiyonları: akut bronşit, pnömoni, akciğer absesi, kronik solunum sistemi lezyonlarına ikincil gelişen enfeksiyonlar, • Üst solunum yolu enfeksiyonları: farenjit/larenjit, tonsillit (peritonsilit ve peritonsiller abse dahil), otitis media, sinüzit, kızıl, boğmaca, • Deri enfeksiyonları: yüzeyel deri enfeksiyonları, derin deri enfeksiyonları, kronik piyoderma, yanık veya cerrahi yaralar, travmaya bağlı ikincil enfeksiyonlar, perianal abse, lenfanjit/lenfadenit, • Üriner enfeksiyonlar: sistit, piyelonefrit, • Dental enfeksiyonlar: periodontal doku enflamasyonu.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller > 3. Kuşak Sefalosporinler > Sefditoren Pivoksil

ATC Kodu

J01DD16

Etkin Madde

Sefditoren Pivoksil 100 mg/g

Barkodu

8699704247471

Geri Ödeme Kodu

A12079

Satış Fiyatı

0.0 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

15

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFHL

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FMC

Eşd. ilaç grubu

E179B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Ampul

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi:B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Ondansetron için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir.

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

Diğer ilaçlarda olduğu gibi ondansetron özellikle birinci trimester olmak üzere hamilelik döneminde, hastaya sağlanabilecek muhtemel yararlar fetusa olabilecek muhtemel riskleri dengelemedikçe kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Ondansetron’un insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, ondansetron’un sütle atıldığını göstermektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da ZOPHRALEN tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve ZOPHRALEN tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Ondansetron’un 15 mg/kg/gün’e kadar olan oral yolla uygulanmasında, erkek ve dişi sıçanların fertilite ve üreme yeteneği üzerinde bir etkisi olmadığı görülmüştür.