TIMOLOL-POS %0.50 5 ml göz damlası Gebelik

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clonex gebelik kategorisi C'dir. Clonex hamilelik kategorisi, Clonex gebelik kategorisi, Clonex emzirme, Clonex anne sütüne geçer mi, Clonex laktasyon, Clonex hamilelerde kullanımı, Clonex ve bebek, Clonex kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Clonex 25 mg; - Parkinson hastalığı süresince ortaya çıkan birtakım ruhsal bozukluklar; - Şizofreni (Gerçeklerden uzaklaşma, kendini yalnız hissetme, dış dünya ile ilişkiyi kesme, garip ve korkutan düşüncelere sahip olma, halüsinasyonlar görme, zihin karışıklığı ve zihinsel yeteneklerin kaybı şeklindeki duygu ve düşüncelerin görüldüğü ruhsal bozukluk hali) veya benzer rahatsızlıkları olan kişilerde intihar davranışı riskinin azaltılmasına yardımcı olarak ya da geçmiş durumu esas alınarak intihar davranışı riski taşıdığı düşünülen durumlar; - Tedaviye direnç gösteren veya ilaçlara yanıt vermeyen (yeterli süre için reçetelendirilen hastalığa özgü en az iki farklı ilacın kullanımına rağmen tatminkar iyileşmenin az olduğu) veya bu ilaçlara toleransı olmayan, tahammülsüzlük gösteren (ciddi ve tedavi edilemeyen, istenmedik ve beklenmedik yan etkilerin oluştuğu) şizofreni rahatsızlıkları tedavilerinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Psikoleptikler (Psikolojik İlaçlar) > Antipsikotikler > Diazepinler, Oksazepinler ve Tiyazepinler > Klozapin

ATC Kodu

N05AH02

Etkin Madde

Klozapin 25 mg

Barkodu

8699587012432

Geri Ödeme Kodu

A01940

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

4

Alternatif İlaç Sayısı

3

Sağlık Konuları

Psikoz , Şizofreni

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF9R

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

48 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E338A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C; D(ikinci ve üçüncü trimesterler için)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. TİMOLOL-POS gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Hamilelerde TİMOLOL-POS ile yapılmış iyi kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Bununla birlikte beklenen yarar olası risklere karşı kesin olarak dengelenmelidir.

Annelere doğumdan kısa bir süre önce TİMOLOL-POS uygulandığında, yeni doğanda bradikardi, hipoglisemi ve solunum depresyonu görülebilir. Yeni doğanlarda diğer beta-blokörlerle, beta blokajı raporları mevcuttur. Bu nedenle, yeni doğanlar doğum sonrası birkaç gün için dikkatli bir şekilde gözlemlenmelidir.

Laktasyon dönemi

Oküler uygulama sonrası timolol anne sütüne geçer ve anne plazmasından daha yüksek konsantrasyonlarda birikebilir. Her ne kadar, anne sütüne geçen etkin madde miktarı, yeni doğan için bir risk oluşturmasa da, çocuk beta blokajın semptomları için, dikkatlice gözlenmiş olmalıdır.

Üreme Yeteneği/Fertilite