EMETRIL 3 mg/3 ml IV infüzyon çözeltisi içeren 1 ampül Etkileşimi
Mustafa Nevzat Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Emetril etkileşimi, Emetril etken madde, Emetril yardımcı maddeler, Emetril alkol, Emetril etkileşim, Emetril kullananlar, Emetril dozu, Emetril kullanımı bilgisini içerir.
Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler
Granisetron, kemirgen hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda sitokrom P450 ilaç metabolizması enzim sistemini indüklememiş veya inhibe etmemiştir, hı vitro olarakaraştırılan, iyi karakterize edilmiş P450 alt gruplarının aktivitesini inhibe etmemiştir.Fenobarbital ile hepatik enzim indüksiyonu, granisetronun total plazma klerensinde yaklaşıkdörtte birlik bir artışa neden olur. Yapılan mikrozomal çalışmalarda, ketokonazolgranisetronun halka oksidasyonunu inhibe etmiştir. Ancak, granisetronfarmakokinetik/farmakodinamik ile ilişkili olmadığından, bu değişikliklerin klinik olaraköneminin olmadığına inanılmaktadır.
Sağlıklı gönüllüler ile yapılan çalışmalarda, granisetron ile benzodiazepinler (lorazepam), nöroleptikler (haloperidol) ve antiülser ilaçlar (simetidin) arasında etkileşim olduğuna dairherhangi bir kanıt bulunmamaktadır. Granisetron, sıklıkla antiemetik tedaviler ile reçeteedilen benzodiazepinler, nöroleptikler ve antiülser ilaçlar ile birlikte güvenle kullanılmaktadır.Ek olarak, granisetron emetojenik kanser kemoterapileri ile herhangi bir ilaç etkileşimigöstermemiştir.
Narkoz verilen hastalarda spesifik ilaç etkileşmesi çalışmaları yapılmamıştır, ancak granisetron yaygın olarak kullanılan anestezik ve analjezik ajanlarla güvenle kullanılmaktadır.İlave olarak, granisetron sitokrom P450 3 A4 enzimlerinin aktivitesini değiştirmez.
Diğer 5-HT3 antagonistlerde olduğu gibi, granisetron kullanan hastalarda EKG değerlerinde QT uzamasını da içeren değişiklikler rapor edilmiştir. Bu değişiklikler minördür ve genelolarak klinik açıdan önemsizdir, proaritmiye işaret etmemiştir. Bununla birlikte, QT aralığınıuzattığı ve/veya aritmojenik olduğu bilinen ilaçlarla aynı zamanda tedavi edilen hastalardaklinik sonuçlara sebep olabilir (Bkz. Bölüm 4.4).