PEGASYS 135 mcg 4 hazır şırınga Gebelik

Santa Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hirudoid Fort gebelik kategorisi C'dir. Hirudoid Fort hamilelik kategorisi, Hirudoid Fort gebelik kategorisi, Hirudoid Fort emzirme, Hirudoid Fort anne sütüne geçer mi, Hirudoid Fort laktasyon, Hirudoid Fort hamilelerde kullanımı, Hirudoid Fort ve bebek, Hirudoid Fort kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Hirudoid Forte Krem; - Herhangi bir hasar ya da zedelenme, toplardamar iltihabı ya da pıhtı oluşumu ile birlikte olan toplardamar iltihabı gibi nedenlerden ötürü oluşan çürük, kan oturması ve ödem durumlarının tedavisi, - Bir yaralanma veya hastalığa bağlı olarak zedelenen normal dokunun yerini alan, sert haldeki yeni oluşumun yumuşatılmasında kullanılır.

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Vazoprotektifler > Antivariköz Tedavi > Topikal Heparinler ve Heparinoidler > Heparinoid

ATC Kodu

C05BA01

Etkin Madde

Heparinoid 445 g/100 g

Barkodu

8699527351546

Geri Ödeme Kodu

A03623

Satış Fiyatı

14.36 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Sağlık Konuları

Spor Yaralanmaları , Tromboflebit

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFA1

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

MTA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Krem

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C : Monoterapi olarak kullanıldığında

Gebelik kategorisi: X: Ribavirin ile birlikte kullanıldığında (Pegasys’in ribavirinle

birlikte kullanılması gerektiğinde lütfen ribavirin ürün bilgilerine de bakınız.)

PEGASYS’in gebelerde kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir.

İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

PEGASYS gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

PEGASYS gebe kadınlarda ribavirin ile beraber kullanılmamalıdır.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Peginterferon alfa-2a’nın teratojenik etkisi üzerine herhangi bir çalışma mevcut değildir. İnterferon alfa-2a ile yapılan tedavi, rhesus maymunlarda düşük riski istatistiksel olarak gözle görülür bir artmayla sonuçlanmıştır. Vaktinde dünyaya gelen yavru hayvanlarda herhangi bir teratojenik etki gözlenmemiştir. Ancak, diğer alfa interferonlarla olduğu gibi, PEGASYS tedavisi gören çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar, etkili doğum kontrol yöntemleri kullanmaları konusunda uyarılmalıdır.

Ribavirinle birlikte kullanım

Ribavirine maruz kalan tüm hayvan türlerinde, kayda değer teratojenik ve/veya embriyosidal etkiler kanıtlanmıştır. Ribavirin tedavisi gebelerde ve eşleri gebe olan erkeklerde kontrendikedir. Kadın hastalarda veya ribavirin alan erkek hastaların partnerlerinde gebeliği önlemeye çok dikkat edilmelidir. Her türlü doğum kontrol yöntemi başarısız olabilir. Bu nedenle, gebelik potansiyeli olan kadınların ve eşlerinin, tedavi sırasında ve tedaviyi izleyen 6 ay boyunca eşzamanlı olarak 2 etkili doğum kontrol yöntemi kullanmaları gerekir.

PEGASYS’in ribavirinle birlikte kullanılması gerektiğinde lütfen ribavirin ürün bilgilerine de bakınız.

Gebelik dönemi

5.3. bölümüne bakınız.
Laktasyon dönemi

Peginterferon alfa-2a ve/veya ribavirinin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Birçok ilaç insan sütüne geçtiğinden, emzirilen bebeklerde peginterferon alfa-2a veya ribavirine bağlı oluşabilecek herhangi bir ciddi advers reaksiyonu engellemek için, tedavinin anne için önemi göz önünde tutularak emzirme veya tedavinin kesilmesi yönünde bir karara varılmalıdır.

Üreme yeteneği (fertilite)

PEGASYS’in üreme üzerine etkisi ile ilgili çalışma yoktur. Adet döneminin uzaması, diğer alfa interferonlarla olduğu gibi, dişi maymunlara peginterferon alfa-2a uygulamasının ardından gözlenen 17P-estradiol ve progesteron pikinde gecikme ve azalma ile ilişkilendirilmiştir. Tedavinin sona erdirilmesinin ardından adet dönemleri düzene girmiştir.