EPILEPTAL XR 750 mg 50 tablet {Tripharma} Etkileşimi
Tripharma Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Epileptal etkileşimi, Epileptal etken madde, Epileptal yardımcı maddeler, Epileptal alkol, Epileptal etkileşim, Epileptal kullananlar, Epileptal dozu, Epileptal kullanımı bilgisini içerir.
Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler
Edinilen in vitro veriler, levetirasetamın diğer ilaçlarla birlikte kullanımından kaçınılmasını gerektirecek farmakokinetik etkileşim oluşturması veya böyle bir etkileşime maruz kalmasının olası olmadığını göstermektedir. Levetirasetam ve majör metaboliti, terapötik doz aralığı içinde ulaşılan C
maks düzeylerinin üzerinde, insan karaciğer sitokrom P450 izoformlarının, epoksid hidroksilazın ve UDP-glukuronidasyon enzimlerinin inhibitörü veya yüksek afiniteli substratları değiildir. Levetirasetam ve majör metaboliti plazma proteinlerine %10’dan daha az bağlandığından, protein bağlanma bölgeleriyle yarışan diğer ilaçlarla klinik olarak anlamlı etkileşimlerin olması olası değildir.
Levetirasetam uzun salimli tabletin potansiyel ilaç etkileşimlerinin, temel olarak ani salimli tablet ile aynı olması beklenmektedir.
Levetirasetam ani salimli tablet ile yapılan klinik farmakokinetik çalışmaların verilerine göre; In vitro veriler levetirasetamın, diğer antiepileptik maddelerin (fenitoin, karbamazepin, valproik asit, fenobarbital, lamotrigine, gabapentin ve pirimidon) serum konsantrasyonlarına levetirasetamın etkisinin olmadığını ve bunların da levetirasetamın farmakokinetiğine etkisinin olmadığını göstermektedir.
Renal tubuler sekresyonu bloke eden bir ajan olan probenesid 500 mg 4x1 kullanıldığında levetirasetamın farmakokinetiğini değiştirmediği fakat levetirasetamın primer metabolitinin renal klerensini azalttığı gösterilmiştir.
Levetirasetem’ın probenesid üzerindeki etkisi çalışılmamıştır ve levetirasetamın, diğer aktif olarak sekrete edilen steroid olmayan antiinflamatuar ilaçlar, sulfonamidler ve metotreksat gibi ilaçlar üzerindeki etkisi bilinmemektedir.
Levetirasetamın günlük 1000 mg’lık dozu oral kontraseptiflerin farmakokinetiklerini ve endokrin parametrelerini değiştirmesi olası değildir. Digoksin, oral kontraseptifler ve varfarin’in birlikte kullanımının levetirasetamın farmakokinetiğine etkisi yoktur. Levetirasetam 2000 mg/gün, digoksin (0,25 mg/gün) ve varfarinin farmakokinetiğini etkilememiştir. Protrombin zamanı değişmemiştir.
Levetirasetam, alkol (etil), SSS baskılayıcı ilaçlar ve metotrimeprazinin serum düzeylerini veya etkilerini artırabilir. Metotrimeprazin, levetirasetamın serum düzeyini veya etkisini artırabilir.
Levetirasetamın serum düzeyi veya etkisi, ketorolak veya meflokin ile birlikte kullanıldığında azalabilir.
Santral sinir sistemi depresyonuna yol açabileceğinden alkol ile birlikte alınmamalıdır.
Özel populasyonlara ilişkin ek bilgiler
Özel populasyonlar üzerinde etkileşim çalışması yapılmamıştır
Epileptal ile ilgili diğer bilgiler
- Epileptal Genel
- Epileptal Fiyat
- Epileptal Prospektüs
- Epileptal Kullananlar
- Epileptal Nedir
- Epileptal Kullanımı
- Epileptal Yan Etkileri
- Etkileşimi
- Epileptal Gebelik
- Epileptal Saklanması
- Epileptal Muadili
- Epileptal Uyarılar
- Epileptal Endikasyon
- Epileptal Kontrendikasyon
- Epileptal İçeriği
- Epileptal Dozu
- Epileptal Zararları
- Epileptal Formu
- Epileptal Farmakolojik Özellikler
- Epileptal Farmasötik Özellikler
- Epileptal Ruhsat Bilgileri