EPOBEL 3000 IU/0.9 ml IV steril 6 kullanıma haz. enj. Zararları
Nobel Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Epobel zararları, Epobel önlemler, Epobel riskler, Epobel uyarılar, Epobel yan etkisi, Epobel istenmeyen etkiler, Epobel cinsel, Epobel etkileri, Epobel tedavi dozu, Epobel aç mı tok mu, Epobel hamilelik, Epobel emzirme, Epobel alkol, Epobel kullanımı bilgilerini içerir.
İstenmeyen etkiler
EPOBEL biyolojik bir tıbbi üründür. EPOBEL ile yapılan klinik çalışmalardan elde edilen veriler, diğer onaylanmış eritropoietinlerin güvenlilik profiline uygundur. Diğer onaylanmış eritropoietinlerle yapılan klinik deneylerden elde edilen sonuçlara dayanarak eritropoietinle tedavi edilen hastaların yaklaşık % 8’inin advers olay yaşaması beklenmektedir.
Özellikle tedavi başlangıcında, baş ağrıları, eklem ağrıları, zayıflık duygusu, baş dönmesi ve yorgunluk gibi "grip benzeri" semptomlar meydana gelebilir.
Eritropoietinle tedavi sırasında, özellikle kronik böbrek yetmezliği veya altta yatan malignitesi olan hastalarda bu istenmeyen etkiler gözlenmiştir. Bu istenmeyen etkiler arasında genellikle baş ağrısı (yaygın olmayan) ve kan basıncında doza bağımlı artış sayılabilir (yaygın). Ensefalopati benzeri semptomlar gösteren hipertansif kriz meydana gelebilir. Olası bir uyarı sinyali olarak ani saplanan migren benzeri baş ağrılarına dikkat edilmelidir.
Advers ilaç reaksiyonları aşağıda tanımlanan sıklığa göre listelenmiştir:
Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ile <1/10), yaygın olmayan (>1/1.000 ile <1/100); seyrek (>1/10.000 ile <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).
Kan ve lenf sistemi hastalıkları
Çok seyrek: Trombositoz
Bağışıklık sistemi hastalıkları
Seyrek: Aşırı duyarlılık reaksiyonları
Sinir sistemi hastalıkları
Yaygın olmayan: Baş ağrısı
Deri ve deri altı doku hastalıkları
Seyrek: Spesifik olmayan cilt döküntüsü
Kalp- damar hastalıkları
Çok seyrek: Miyokardiyal iskemi, miyokard enfarktüsü, serebrovasküler kazalar (serebral hemoraj ve serebral enfarktüs), geçici iskemik nöbetler, derin ven trombozu, arteriyel tromboz, pulmoner emboli, anevrizmalar, retinal tromboz ve yapay böbreğin pıhtılaşması gibi trombotik/vasküler olaylar.
Erişkin ve pediyatrik hemodiyaliz hastaları, erişkin periton diyalizine giren hastalar ve henüz diyaliz görmeyen böbrek yetmezliği olan erişkin hastalar:
Epoetin alfa ile tedavi sırasında en sık advers reaksiyon kan basıncında doza bağımlı bir artış veya mevcut hipertansiyonun ağırlaşmasıdır. Kan basıncındaki bu artışlar tıbbi ürünlerle tedavi edilebilir. Kan basıncının izlenmesi özellikle tedavi başlangıcında önerilmektedir.
Aşağıdaki reaksiyonlar da normal veya kan basıncı düşük olan az sayıda hastada meydana gelmiştir:
Sinir sistemi hastalıkları
Seyrek: Ensefalopati benzeri semptomlarla seyreden (örn. baş ağrıları ve konfüzyon) hipertansif kriz ve yaygın tonoklonal nöbetler.
Olası bir uyarı sinyali olarak, ani-keskin migren benzeri baş ağrılarına özellikle dikkat edilmelidir.
Özellikle de hipotansiyona eğilimi olan veya arteriyovenöz fistüler komplikasyonlar (örn. stenozlar, anevrizmalar, vs.) gösteren hastalarda şant trombozları ortaya çıkabilir. Bu hastalarda asetilsalisilik asit uygulaması gibi yöntemlerle tromboz profilaksisi ve erken şant revizyonu önerilmektedir.
Epobel ile ilgili diğer bilgiler
- Epobel Genel
- Epobel Fiyat
- Epobel Prospektüs
- Epobel Kullananlar
- Epobel Nedir
- Epobel Kullanımı
- Epobel Yan Etkileri
- Epobel Etkileşimi
- Epobel Gebelik
- Epobel Saklanması
- Epobel Muadili
- Epobel Uyarılar
- Epobel Endikasyon
- Epobel Kontrendikasyon
- Epobel İçeriği
- Epobel Dozu
- Zararları
- Epobel Formu
- Epobel Farmakolojik Özellikler
- Epobel Farmasötik Özellikler
- Epobel Ruhsat Bilgileri